„Rašistai negali net krustelėti, pozicijas taškom gabalais.“ Skelbia, kas dedasi prie Bachmuto (Video)  ()

Rusijos kariai bando prasiveržti pro Ukrainos gynybą aplink Bachmutą. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artileristai su FH70 haubicomis priešui to padaryti neleidžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„ArmyInform“ papasakojo apie FH70 tarnybą Ukrainoje. Tai - bendras Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir Italijos projektas, nuo 1978-ųjų tarnaujanti 155 mm haubica, šaudanti iki 25 km. atstumu.

Žurnalistų kalbintas artilerijos dalinys kovoja Bachmuto apylinkėse. Būrio vadas Vitalijus sako, kad Rusijos kariai ieško naujų pozicijų ir nuolat leidžia bepiločius orlaivius. Tačiau FH70 yra užmaskuotos ir gerai apsaugotos.

Haubicos FH70 veikimo nuotolis ir tikslumas yra geresni nei sovietinių haubicų, todėl Rusijos taikiniams sunaikinti reikia mažiau laiko ir sviedinių.

„Dengiame savo pėstininkus, smogiame priešo mašinoms, šarvuočiams ir artilerijai. Neleidžiame rusams nei judėti pirmyn, nei trauktis atgal. Paleidžiame rašistų pozicijas gabalais, skeveldromis. Naikiname slėptuves ir saugyklas“, – sako artileristas Oleksandras, anksčiau dirbęs su sovietiniais D-20, 2S19 ir 2S1 pabūklais.

 

Kariai ypač giria FH70 taiklumą, nes antras šūvis dažnai jau sunaikina taikinį. Pagrindiniai taikiniai yra Rusijos minosvaidžių grupės, tankai, artilerija ir pėstininkai. „Priešas neturėtų laisvai vaikščioti mūsų žeme - tai yra mūsų bendra pagrindinė taisyklė. Rusai žengia į priekį - mes jiems smogiame. Jie traukiasi - mes vis tiek smogiame“, - sako Maksimas.

(67)
(0)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: