3 karštieji taškai. Kur pasaulyje gali kilti naujas karinis konfliktas  ()

Pasaulyje kils 2 rūšių karai – politologas nurodo, kur dar gali kilti konfliktai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu pasaulyje yra 3 karštieji taškai: Rusijos ir Ukrainos karas, Ramiojo vandenyno regionas ir Arktis. Taip pat gali kilti vietinių konfliktų keliuose mažesniuose regionuose.

Politikos analitikas Olegas Saakianas sakė „24 kanalui“. Jis pridūrė, kad tokie potencialūs regioniniai karštieji taškai greičiausiai bus: Centrinėje Azijoje ir pasaulio pietuose, kur bus keletas potencialių konfliktų židinių. Juk klimato kaita ir vandens trūkumas jau tampa labai rimtu veiksniu.

Ramiojo vandenyno regione jau vyksta svarbūs pokyčiai. Visų pirma čia vyks pirmosios istorijoje JAV, Japonijos ir Filipinų karinio jūrų laivyno pratybos.

JAV turi daug sąjungininkų Ramiajame vandenyne – Japoniją, Pietų Korėją, Filipinus, Australiją ir kt. Tačiau karinės konfrontacijos atveju šios šalys yra JAV karinės pagalbos gavėjos.

Jungtinių Valstijų sąjungininkai dabar atrodo gana lengvas grobis Kinijos atžvilgiu. Būtent todėl Japonija atsisakė neutralumo politikos. Šalis nori per kelerius metus pasiekti trečią pagal dydį gynybos biudžetą pasaulyje po JAV ir Kinijos.

 

„Visų šių procesų kontekste ilgainiui pamatysime, kad pasaulis pasidalys į 2 rūšių karus: geopolitinių vertybių karus ir karus dėl vandens ir kitų žmonių gyvenimui būtinų išteklių“, - pabrėžė Olegas Saakianas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()