Paieškos sistemos prieš autorinių teisių savininkus  (6)

„The Pirate Bay“ ir kiti panašūs resursai artimiausiu metu galės pasinaudoti precedentu, kuris atsiras, jei interneto paieškos gigantas „Google“ laimės teisminį bylinėjimąsi, kuriame interneto paieškos sistemos kaltinamos skatinant piratavimą internete, kai paieškos rezultatuose pateikia nuorodas į autorinėmis teisėmis apsaugotą turinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei „Google“ laimės bylą, kovotojams su interneto piratavimu interneto paieškos sistemas teks palikti ramybėje, tačiau ateityje gali kilti sunkumų su torrent portalų veiklos sustabdymu, nes tas pats „The Pirate Bay“ jau ilgą laiką bando įrodyti, kad nevykdo nelegalaus turinio platinimo tiesiogiai, o tik pateikia nuorodas į failus.

Kreiptis į teismą „Google“ nusprendė po praėjusiais metais įrašų bendrovės „Blue Destiny“ pateikto ieškinio. Jame buvo teigiama, kad „Microsoft“ ir „Google“ kaltos dėl piratinių platinimo failų tiek pat, kiek ir „RapidShare“, kurios serveriuose šie failai talpinami. Vėliau „Blue Destiny“ savo ieškinį atšaukė, tačiau ir toliau teigia, kad paieškos sistemos ir yra atsakingos už nelegalių failų platinimą. Norėdami gauti galutinį teismo nuosprendį, „Google“ advokatai kreipėsi į Kalifornijos teismą.

Muzikos ir kino industrijos atstovai baiminasi paieškos gigantui palankaus sprendimo, nes ateityje jie jau negalėtų reikšti pretenzijų paieškos sistemoms. Bet jei sprendimas bus nepalankus „Google“, ji gali atsidurti sudėtingoje situacijoje, išeiti iš kurios bus galima tik pakeitus paieškos mechanizmą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)