Prasideda karšti įvykiai. „Maksimum 2 savaitės. Pajudės smogiamieji korpusai.“  ()

Karo ekspertas Romanas Svitanas išvardijo Ukrainos kontržvalgybos operacijos, kuri jau vyksta, etapus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-08 Prasideda karšti įvykiai. „Maksimum 2 savaitės. Pajudės smogiamieji korpusai.“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos karininkas emocingai reagavo į „24 kanalo“ žurnalisto prielaidą, kad Ukrainos kontrpuolimas dar neprasidėjo, turėdamas omenyje Aleksejų Danilovą. Atsakydamas karo ekspertas paaiškino: kai Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pasakė, kad viską išgirsime, jis turėjo omenyje fronto proveržio momentą, kuris įvyks po 1,5-2 savaičių, o pats kontrpuolimas jau trunka apie mėnesį.

Romano Svitano nuomonę apie Ukrainos karių fronto proveržio laiką galite rasti jo interviu „24 kanalui“ „YouTube“.

„Realiai puolimas prasidėjo kažkur gegužės 6-7 d., kai viskas išdžiūvo, kai buvo galima apsisukti ir atitraukti dalinius jau esant sausam orui ant gero paviršiaus. Paskutinę šio mėnesio savaitę jau prasidėjo vadinamoji karštoji fazė (formavimo operacija, žvalgybiniai mūšiai su žvalgybos kuopų ir žvalgybos batalionų pagalba, o dabar dalyvauja ir brigados)“, - dalijosi informacija Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas.

 

Po to Romanas Svitanas kalbėjo apie tai, kada įvyks Ukrainos kariuomenės fronto proveržio momentas: „Kai išeis smogiamieji korpusai, t. y. kelios brigados, korpusai išeis į proveržį, o po to – išėjimas į operatyvinę erdvę, tada ir išgirsime apie tuos proveržius. Apie tai ir kalba Danilovas. Tai įvyks artimiausiu metu, per savaitę ar pusantros, daugiausiai per dvi savaites. Formuojančios operacijos vyksta savaitę ar dvi savaites, ne trumpiau ir ne ilgiau.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: