[ŽT] „Niekšiškesnių niekšų nerasite!“ Skelbiama žiauri tiesa apie „Wagner“ samdinius  ()

Ukrainoje siautėja „Wagner“ samdiniai. Jie grasina sušaudyti, pagrobti ir sumušti rusų kareivius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visą tiesą apie Ukrainoje kariaujančius „Wagner“ samdinius atskleidė Rusijos opozicijos žurnalistas Maiklas Nakis (Майкл Наки), kaltinantis Rusijos gynybos ministeriją dėl neveiklumo ir bejėgiškumo tvarkantis su karo nusikaltėlio Jevgenijaus Prigožino „armija“.

„Buvo informacija, kad „Wagner“ tiesiog grasina Rusijos kariams egzekucija... kad jie, pavyzdžiui, ištrauktų iš karo veiksmų sužeistus „Wagner“ samdinius. „Wagner“ grupuotė nėra narsūs kovotojai, jie yra tikri niekšai, kurie grobia rusų karius, muša rusų karius, grasina represijomis“, – sakė jis.

Žurnalisto teigimu, Rusijos gynybos ministerija šiuo klausimu nieko nedaro: „Rusijos kariuomenė yra tiesiog bejėgė prieš šiuos marodierius, vagiančius iš savo karių. „Wagner“ grupės laisvumas yra geras rodiklis, kad Gynybos ministerija nekontroliuoja srities, už kurią yra atsakinga... Vietoje to, jie žaidžia užkulisinius žaidimus, bandydami įtikinti Vladimirą Putiną, kad Prigožinas yra blogas ir su juo reikia ką nors daryti, bet jie patys nėra pasirengę jo nuraminti“.

 

Nakis prisiminė, kaip ne taip seniai Prigožinas gyrėsi , kad „Wagner“ artilerija apšaudo Rusijos kariuomenę, kai ji bėga iš savo pozicijų.

(35)
(2)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: