[ŽT] Beprotybė Rusijoje. Per TV viešai paskelbė, kas susprogdino Kachovkos HE  ()

Rusijos televizija pripažįsta, kad Ukraina negalėjo susprogdinti Kachovkos hidroelektrinės užtvankos, ją susprogdino Rusijos kariuomenė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-11 [ŽT] Beprotybė Rusijoje. Per TV viešai paskelbė, kas susprogdino Kachovkos HE  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Kremlius neigia bet kokį dalyvavimą sprogdinant Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, Rusijos propagandistai patvirtina, kad žmogaus sukelta nelaimė buvo Putino armijos darbas. Rusų TV „ekspertai“ ragina nekritikuoti ir nesmerkti okupantų už šį nusikaltimą. Dešimčių gyvenviečių, floros ir faunos sunaikinimą ir žmonių žudymą propaganda vadina „žingsniu pergalės link“.

Pavyzdžiui, Viktoras Alevičius per NTV teigė, kad nelaimė Kachovkos hidroelektrinėje yra „ne unikali istorija“: „Jie sugriovė Kuibyševo rezervuaro užtvanką. Ar tai buvo nusikaltimas? Ne! Tai buvo naudinga sovietų Raudonai Armijai ginant Maskvą kritiniu momentu“. Jis akivaizdžiai mano, kad rusai susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką. „Jei tai naudinga Rusijai, kas čia blogo?“ retoriškai klausia Alevičius.

„Susprogdinti užtvanką nėra lengva. Reikia didelio kiekio sprogmenų, juos atitinkamai padėti, kad jiems sprogus šliuzus spaudžantis vanduo atliktų savo darbą. Matėme, kaip sugriuvo. Todėl daug sprogimų nematėme. Išorinio sprogimo nebuvo“, – patvirtino karo ekspertas Aleksejus Leonkovas.

Jis prisiminė, kad per visą okupacijos laikotarpį Kachovkos hidroelektrinėje skraidė artilerijos sviediniai, tačiau jie objektui jokios žalos nepadarė. „Užtvanka sukurta galvojant apie branduolinį karą. Kokia dar išorinė įtaka?!“  – šaukia kitas ekspertas Rusijos televizijos studijoje.

 

Kazanskis pažymėjo, kad šiuo atveju Ukrainai net nereikia įrodinėti savo nekaltumo: Rusijoje viskas jau sutvarkyta ir paaiškinta, kodėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos negali būti siejamos su Kachovkos tragedija.

(72)
(2)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: