Trofėjinis T-80BV stojo į tiesioginį mūšį su 2 Rusijos tankais. Visiškas sunaikinimas (Video)  ()

Kariai rusišką tanką T-80BV užėmė daugiau nei prieš metus. Vienas iš epizodų buvo tiesioginis mūšis tarp Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Kariškiai sugebėjo sunaikinti priešo įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginkluotųjų pajėgų 95-osios oro desantininkų brigados tankistai pernai užėmė rusišką tanką T-80BV. Kariaudami trofėjine įranga, Ukrainos kariai tiesioginėje kovoje susidūrė su priešo tankais, rašo „ArmiyaInform“.

Pasak tankistų vado Oleksandro, jam labiausiai įsiminė tiesioginis mūšis su dviem rusų tankais. Išvykstant į kovinę poziciją, prie jų „prisiklijavo“ iš karto dvi priešo mašinos. Tačiau Ukrainos kariškiai vieną iš jų sugebėjo sunaikinti visiškai.

„Paleidome kelis šūvius ir pariedėjome atgal. Jie padarė tą patį. Taip supratome jų taktiką. Paleidome dar vieną šūvį ir pataikėme. Pagalvojome, kad ten gali būti daugiau nei du rusų tankai. Vėl riedėjome atgal, laukėme antros mašinos ir paspendėm gerą pasalą rusams. Tankas buvo sunaikintas, vadas žuvo, ginklininkas ir mechanikas vairuotojas pabėgo“, – pasakojo tanko operatorius.

Jis taip pat pridūrė, kad, be šio mūšio, jie dažnai šturmavo rusų pozicijas: sunaikino įtvirtinimus ir apkasus.

 

Pasak tankistų, T-80BV yra greitas ir manevringas tankas, tinkamas greitam puolimui. Trofėjiniu tanku kariai naudojasi jau daugiau nei metus, tačiau tankas negenda. Kai kariškiai užėmė T-80BV, jie iš pradžių išsigando, nes buvo daug jungiklių ir indikatorių, tačiau mokymo centre jiems padėjo įvaldyti mašiną. Kovotojas taip pat sako, kad didžiausia tanko stiprybė – ne ginklas, o gerai koordinuota įgula.

„Mūsų įgula kartu dirba beveik trejus metus. Per šį laiką dar nebuvo tokios situacijos, kad dėl kokios nors priežasties neišvyktume atlikti kovinės misijos. Visi supranta, kad užduotis turi būti atlikta ir niekas jos nepadarys vietoj mūsų“, – aiškina vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()