„Nuostoliai didžiuliai. Ukrainos kariuomenė nepasirengusi susidoroti su Rusijos minų laukais.“ Lenkijos generolas skelbia netikėtą žinią  ()

Buvęs Lenkijos sausumos pajėgų vadas generolas Waldemaras Skzypchakas mano, kad dėl nepakankamo Ukrainos karių parengimo įveikti minų laukus puolimas vyksta lėtai, o ukrainiečiai patiria didelių nuostolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Rzeczpospolita“.

Skzypchakas pažymėjo, kad „minų karas“ tęsiasi Zaporižios srityje. Ginkluotosios pajėgos siunčia į priekį specialiai įrengtą šarvuotą techniką, kad išnaikintų minas ir leistų tankams bei kitoms šarvuotoms mašinoms išsiveržti. Tačiau be priedangos tokia technika tampa lengvu taikiniu prieštankiniais ginklais ginkluotiems rusų kariams.

Skzypchakas įsitikinęs, kad vietovę efektyviau būtų išminuoti sprogstamaisiais metodais, tai yra pasitelkus vadinamuosius išplėstinius sprogstamuosius užtaisus, dėl kurių minos sprogsta ir taip nutiesiamas saugus maršrutas. Lenkų generolas įsitikinęs, kad dėl netinkamo požiūrio į priešo minų laukus Ukrainos kariuomenė patirs nuostolių. Jis atkreipė dėmesį į „Forbes“ straipsnį, kuriame teigiama, kad Ukraina jau prarado šešis specializuotus Suomijos puolimo tankus „Leopard 2R“.

Kita Ukrainos problema kontrpuolimo metu, anot lenkų generolo, buvo pranašumo ore trūkumas, dėl kurio Rusijos orlaiviai gali atakuoti Ukrainos technikos vilkstines. Skzypchakas taip pat mano, kad Ukrainos pajėgos dar nepasiekė pagrindinių Rusijos gynybos linijų, puolimas vyksta lėtai, priešingai nei tikisi Vakarai, o „sunkiausia dalis dar laukia“.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad Ukrainos įrangos nuostoliai išprovokuoja dar vieną problemą. Nors įgulai gali pavykti evakuoti detonuotą „Leopardą“, dalis karių bus sužeisti, o kiti gali patirti psichologinę traumą.

„Šie kariai ne iš karto įšoks į naują tanką, kad sugrįžtų į frontą“, – mano lenkų generolas.

Jis taip pat pripažįsta, kad mūšis Zaporižios srityje gali būti tik „pasirengimas, apgaulinga kryptis prieš pagrindinį smūgį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(10)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()