Ukraina jau prarado kelis ypatingus „Leopard 2R“. Skelbiama, kaip tai paveiks kontrpuolimą  ()

Per vieną iš atakų Ukrainos ginkluotosios pajėgos prarado dalį inžinerinių tankų „Leopard 2R“, tačiau Vokietijos dėka Ukrainoje yra dešimtys panašių transporto priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio pradžioje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 47-osios brigados kariai per pirmąsias puolimo operacijas „užklydo“ į Rusijos karių minų lauką. Tada buvo pamesta pora „Leopard 2R“ išminavimo tankų. Tačiau tai neužkirs kelio Ukrainos puolimui. Apie tai praneša „Forbes“.

Birželio 8 d. minų lauke Ukraina prarado tankus „Leopard“, pėstininkų kovos mašinas M2 „Bradley“ ir inžinerinius tankus „Leopard 2R“. Kai kuriems stebėtojams tai sukėlė susirūpinimą, ar Ukrainoje yra kitų specialių transporto priemonių. Nes „Leopard 2R“ užduotis yra išvalyti minų laukus, įveikti apkasus ir kitas kliūtis mūšio lauke.

Kaip tik tokie inžineriniai tankai reikalingi Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, norint pralaužti Rusijos gynybą Zaporižios ir Donecko srityse. Ir, kaip pažymima leidinyje, Ukrainos kariuomenė tokioms užduotims turi įvairių mašinų. Vokietija padeda Ukrainai, tiekdama inžinerines transporto priemones. Daugiausia ukrainiečiai turi „Wisent 1“, sukurtą ant „Leopard 1“ važiuoklės.

 

„Wisent 1“ yra įrengtas specialus buldozerinis tralas, kuris kartu su 1000 arklio galių varikliu ir 30 tonų kranu yra rimta proveržio mašina. Didžiausias „Wisent 1“ privalumas – tralo plotis, galintis išstumti minas.

Todėl „Leopard 2R“, kurį tiekė Suomija, praradimas nėra lemtingas, nes jame yra toks pat priešmininis tralas kaip ir „Wisent“. 2R pranašumas – tik papildomi 500 AG ir geresnė apsauga, tačiau didelėje užminuotoje teritorijoje jie neturi tiek reikšmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(7)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()