JAV skubiai atšaukė sankcijas Prigožino „auksiniam verslui“ – kas vyksta?  ()

Leidinio šaltinių teigimu, Vašingtonas nėra apsisprendęs dėl „paramos“ pozicijos nė vienai Rusijos vidinio konflikto pusei.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-25 JAV skubiai atšaukė sankcijas Prigožino „auksiniam verslui“ – kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujos JAV sankcijos prieš „Wagner“ samdinius, susijusius su „aukso verslu Afrikoje“, bus atidėtos dėl JAV nenoro remti kieno nors poziciją ginkluotame konflikte Rusijos Federacijos viduje. Apie tai šeštadienį, birželio 24 d., pranešė WSJ, remdamasi su šiuo klausimu susipažinusiais žmonėmis.

Žurnalistų teigimu, JAV ketina atidėti naujas sankcijas Rusijos karinei samdinių grupei „Wagner“ po to, kai jos įkūrėjas ir lyderis sukilo prieš Kremlių, pranešė leidinio šaltiniai (leidinys pažymi, kad informantai baiminosi, kad sprendimo vilkinimas gali netyčia padėti Rusijos Federacijos prezidentui Vladimirui Putinui – red.).

 

„Vašingtonas nenori, kad atrodytų, jog jis stoja į vieną pusę“, – leidinys citavo savo šaltinį.

Žurnalistai taip pat pažymi, kad JAV Valstybės departamentas kitą antradienį, birželio 27 d., planavo paskelbti naujas sankcijas Prigožino „Wagner“ „aukso verslui“ Afrikoje, ypač dėl minėtų kovotojų grupės sukurtų mineralų gavybos Centrinėje Afrikos Respublikoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(11)
(-1)

Komentarai ()