Mirtinas pavojus. Kas laukia Prigožino Baltarusijoje  ()

Samdinių vadui grės pavojus net ir išvykus iš Rusijos po susitarimo su Aleksandru Lukašenka.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-25 Mirtinas pavojus. Kas laukia Prigožino Baltarusijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak JAV ekspertų, Putinas po karino perversmo bandymo susilpnėjo ne tik savo priešų, bet ir kariškių bei paprastų piliečių akyse.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali išleisti įsakymą fiziškai pašalinti „Wagner“ vadovą Jevgenijų Prigožiną. Pasak CNN kalbintų amerikiečių ekspertų, bandymas išvykti į Baltarusiją jam nepadės pasislėpti.

Anot analitikų, po susitarimo su Baltarusijos diktatoriumi Aleksandru Lukašenka pavojus samdinių vadui nepraėjo.

„Putinas neatleidžia išdavikams. Net jei sako: „Prigožinai, gali vykti į Baltarusiją“, jis vis tiek yra jo išdavikas. Manau, Putinas niekada to neatleis“, - sakė buvusi CNN Maskvos biuro vadovė ir Rusijos ekspertė Jill Dougherty.

Kaip pabrėžia Dougherty, gali būti, kad Prigožinas bus nužudytas Baltarusijoje, tačiau Maskvai tai – sunki dilema. Kol „Wagner“ vadovas turi nors menkiausią palaikymą, jis kelia grėsmę, kad ir kur būtų.

 

JAV mano, kad Putinas turi krūvą savo problemų. Po karino perversmo bandymo jis atrodo silpnas ne tik savo priešų ir viso pasaulio, bet ir Rusijos kariškių bei eilinių Rusijos Federacijos piliečių akyse.

„Maskvoje gali būti radikalių skeptikų, norinčių sumenkinti Putino pozicijas. Jei būčiau Rusijos prezidentas, jaudinčiausi dėl tų žmonių Rostovo gatvėse, kurie sveikina vagneriečius“, – sakė Dougherty.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()