Viskas, tai pabaiga. Putinas smogė į „Patriot“  (1)

Jevgenijaus Prigožino žiniasklaidos imperija uždaryta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jevgenijaus Prigožino žiniasklaidos grupė „Patriot“ nutraukia savo darbą socialinėje erdvėje. Septynių žiniasklaidos priemonių interneto svetainės neatnaujinamos nuo birželio 30-osios ryto. Tos pačios dienos vakare FAN direktorius Jevgenijus Zubarevas patvirtino, kad grupės veikla baigta.

Prigožino propagandistai nusprendė pasitraukti efektingai, atskleisdami „trolių fabriko“ istoriją ir tempdami su savimi į tamsą ir Kremlių. Prisiminkite, kad neseniai Putinas asmeniškai patvirtino, kad „Wagner“ gavo finansavimą iš Rusijos Federacijos biudžeto. Su Prigožinu susijusios struktūros taip pat tikriausiai buvo remiamos iš to paties šaltinio.

Taigi, pirmosios platformos pasirodė 2009 m. Pirmieji „Putino virėjo“ komentatoriai žiniasklaidoje dirbo prieš opoziciją, tarp jų ir prieš Aleksejų Navalną.

2011 metais troliams buvo pavesta sukelti visuomenės nepasitikėjimą opozicijos žurnalistų darbu.

Be to, 2018 metais Jungtinės Valstijos apkaltino Jevgenijų Prigožiną ir jo interneto tyrimų agentūrą kišimusi į rinkimus. Specialusis patarėjas Robertas Muelleris sakė, kad Rusijos troliai JAV suaktyvėjo 2014 m., nors Kremlius griežtai neigia šiuos kaltinimus. „Trolių fabriko“ sukūrimą ir finansavimą „Putino šefas“ pripažino tik 2023 m.

 

O prieš pat balsavimą dėl 2020 metų Rusijos Konstitucijos pataisų, internete pasirodė homofobiška reklama. Jame du vyrai įsivaikina vaiką iš vaikų namų, o tada pasirodo užrašas „Ar rinksitės šią Rusiją?“. Per kelias valandas vaizdo įrašas išplito, „YouTube“ jį užblokavo dėl diskriminacinių pastabų. Vėliau paaiškėjo, kad vaizdo įrašą sukūrė žiniasklaidos grupė „Patriot“.

 

„Telegram“ kanalo „VČK-OGPU“ šaltinis teigia, kad atsirado daugybė žmonių, kurie norėjo perimti iš Progožino jo žiniasklaidą. Tačiau jis įsakė ne tik visiškai sustabdyti visos „Patriot“ žiniasklaidos grupės darbą, bet ir visiškai sunaikinti likusius išteklius, jų atkūrimas tapo neįmanomas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(6)
(63)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: