„Suprato gavę į kailį.“ NATO susitikimas triuškinančiai sužlugdė vieną pagrindinių Rusijos tikslų  ()

Anot analitikų, Maskva bandė užkirsti kelią Aljanso plėtrai į Rytus, o tai buvo viena iš plataus masto invazijos į Ukrainą priežasčių. Dabar prie sienų su Rusijos Federacija bus dar daugiau Vakarų karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vilniuje, Lietuvoje, įvykęs NATO viršūnių susitikimas pademonstravo visišką Rusijos Federacijos tikslų žlugimą, dėl kurio ji pradėjo karą. Tai teigiama Amerikos karo studijų instituto ataskaitoje, paskelbtoje liepos 12 d.

Analitikai teigia, kad nepasiektas tikslas, dėl kurio Kremlius pradėjo karą. NATO viršūnių susitikimas sugebėjo pasiųsti ženklą prezidentui Vladimirui Putinui ir visam politiniam elitui, kad sąjungininkai Kyjivui neleis pralaimėti.

„Tikslas užkirsti kelią NATO plėtrai ir, be to, apriboti ankstesnius Aljanso plėtros etapus ir nustumti NATO nuo Rusijos sienų buvo vienas iš Kremliaus reikalavimų prieš invaziją į Ukrainą. Kremlius šį tikslą nuolat kartojo viso karo metu. Įvykiai NATO viršūnių susitikime, taip pat Suomijos įstojimas į Aljansą, greičiausiai rodo, kad Kremlius suprato šį pralaimėjimą ir nenori jo prisiminti“, – rašoma pranešime.

 

ISW paminėjo ir Turkijos sprendimą atsiųsti protokolą dėl kitos šalies – Švedijos – įstojimo į Aljansą.

Visi šie veiksniai rodo, kad rusams nepavyko pasiekti tikslų, kurių tikėjosi 2022 metų vasario pabaigoje. Rusijos žiniasklaida ir propagandiniai televizijos kanalai įvykį stebėjo santūriai ir nešališkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: