Įvardinta tiksli data. Zelenskis skelbia, kada Ukraina nugalės Rusiją  (1)

Prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, kad Ukraina sugebės nugalėti Rusijos agresorių iki kito NATO viršūnių susitikimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitas NATO viršūnių susitikimas įvyks 2024 m. viduryje.

Tai Ukrainos vadovas pareiškė per spaudos konferenciją po Vilniuje vykusio NATO viršūnių susitikimo rezultatų,. V. Zelenskis pabrėžė, kad tiki ukrainiečių pergale.

Taigi prezidentas atsakė į žurnalistų klausimus apie Ukrainos lūkesčius kito NATO viršūnių susitikimo metu. V. Zelenskis sakė, kad pergalė yra pagrindinis ir vienintelis jo troškimas.

„Tikime pergale. Manome, kad šis svarbus Ukrainai žingsnis sutaps su kitu NATO viršūnių susitikimu – simboliškai, Aljansui bus 75 metai – Vašingtone. Man atrodo, kad turime sunkiai dirbti ir ruoštis šiam aukščiausiojo lygio susitikimui“,– sakė Ukrainos vadovas.

V. Zelenskis pabrėžė, kad po Ukrainos pergalės narystė NATO tikrai ateis.

„Ir viskas aišku visiems: mes jau pasiekėme absoliučią vienybę, kad Ukraina bus Europos Sąjungos narė. Tai visiškai teisinga: Ukraina iškovojo tokią sau artimą ateitį – būti lygiaverte ES nare, saugi Aljanse ir nepriklausoma valstybė“, – pridūrė Ukrainos prezidentas.

 

Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas yra įsitikinęs, kad Rusijos karas prieš Ukrainą gali baigtis jau 2023 m. Gynybos skyriaus vadovas pažymėjo, kad yra optimistas ir mato situaciją mūšio lauke.

„Ukraina pasiruošusi derėtis dėl reparacijų, tarptautinio tribunolo ir atsakomybės už Kremliaus karo nusikaltimus, vadinamojo „Niurnbergo-2“, – pabrėžė ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(6)
(113)

Komentarai (1)