Įspūdingas arsenalas. Skelbiama, ką „Wagner“ perdavė Rusijos armijai (Video)  ()

„Wagner“ daliniai Rusijos armijai perdavė daugiau nei 2000 įrangos ir ginkluotės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad „Wagner“ grupės padaliniai pagal galiojančius susitarimus Rusijos armijai perdavė daugiau nei 2000 technikos ir ginkluotės vienetų. Jie netgi pateikė vaizdinius įrodymus apie konkrečių tipų įrangą ir ginklus, kuriuos turėjo „Wagner“ nariai.

Tikėtina, kad ministerija atskleidė tik dalį gauto arsenalo, nes, pavyzdžiui, filmuotoje medžiagoje nėra oro gynybos sistemų, kuriomis „Wagner“ grupės padaliniai per maištą birželio 24 d. numušė 7 Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų lėktuvus.

Tačiau pasirodo, kad „Wagner“ netgi turėjo savaeigę mortyrą 2S4 „Tyulpan“, tikriausiai paimtą iš sandėlio. „The Military Balance 2022“ duomenimis, 2022 metų pradžioje Rusijos kariuomenė turėjo tik 40 tokių artilerijos sistemų, o dar 390 saugykloje.

 

Be to, daliniai turėjo 152 mm D-1 tipo haubicas iš Antrojo pasaulinio karo (apytikriai 700 šių artilerijos sistemų buvo laikomos Rusijos armijos sandėlyje) ir T-12/MT-12 100 mm prieštankinių pabūklų (iš viso saugoma apie 2000 vnt.).

 

Savaeigės artilerijos sistemos „Nona-S“ taip pat buvo „Wagner“ dalinių arsenale. 2022 metų pradžioje Rusijos armijos oro desanto ir puolimo padaliniuose buvo aktyviai dislokuota 220 šių artilerijos sistemų, o dar 500 vienetų buvo saugomi sandėliuose.

Be to, pasirodė, kad vagneriečiai turi nemažai savaeigių „Sturm-S“ tipo prieštankinių raketų paleidimo įrenginių, taip pat C-60 priešlėktuvinių pabūklų, sumontuotų ant įvairių tipų sunkvežimių. Be to, Gynybos ministerijos paskelbta filmuota medžiaga atskleidė, kad „Wagner“ disponavo mažiausiai dviem „Uragan“ raketų paleidimo įrenginiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(5)
(-4)

Komentarai ()