Neeilinis įvykis fronte. Daugybė belaisvių, skelbiamas rekordas  ()

Belaisviai kalba apie beprotiškus savo bataliono nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 11 dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos Tavrijos kryptimi paėmė rekordinį belaisvių skaičių. Vos per vieną dieną pasidavė 19 rusų įsibrovėlių.

Į nelaisvę paimtas Rusijos kariškis prisipažino kasęs apkasus prie Zaporižios atominės elektrinės Enerhodare. Jis taip pat kalbėjo apie beprotiškus savo bataliono nuostolius.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis parodė vaizdo įrašą su paimtu į nelaisvę Rusijos okupantu. Jis neslepia, kad „norėjo tapti kariškiu“, tačiau teigė nenorėjęs kautis „neaišku kodėl“.

Ką pasakė rusas belaisvis

Vaizdo įraše kalbėjo 20-metis okupantas Romanas Bojašnevas, pašauktas į karinę tarnybą Usūrijoje, 83-ioje oro desantininkų brigadoje. Po 2 mėnesių jis pasirašė sutartį.

Belaisvis pasakojo, kad po mėnesio Chersono kryptimi jo batalionas patyrė didžiulių nuostolių, todėl buvo išsiųstas į Zaporižios sritį. Po to okupantas atsidūrė EnerHodare, prie ZAE, kur Rusijos kariškiai, kaip pasirodo, daugiau nei 5 mėnesius kasė apkasus.

Prie Bachmuto okupantas išsilaikė 6 dienas

 

Vėliau jo batalionas buvo perkeltas į Bachmuto kryptį, kur išbuvo tik 6 dienas. Jis sakė, kad jiems ten nedavė nei maisto, nei vandens. Kiekvienas turėjo tik tai, ką pasiėmė su savimi.

Viskas baigėsi tuo, kad jų bataliono pozicija buvo apsupta ir rusų įsibrovėliams pasiūlyta pasiduoti.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(4)
(101)

Komentarai ()

Susijusios žymos: