„Mąstome, kaip tai panaudoti.“ Ukraina gavo „uždraustąjį ginklą“  ()

Pasak „Tauria“ grupuotės vado Oleksandro Tarnavskio, šie ginklai dar nebuvo panaudoti mūšio lauke. Aukščiausioji vadovybė parengs taktiką, kaip tai padaryti teisingai, kad nebūtų pažeisti susitarimai su Vašingtonu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina jau gavo pirmąsias kasetinės amunicijos partijas iš Jungtinių Amerikos Valstijų, tačiau jos dar nebuvo panaudotos mūšio lauke. Tai interviu CNN liepos 13 dieną pareiškė „Tauria“ operatyvinės-strateginės grupės vadas Oleksandras Tarnavskis.

Praėjus savaitei po to, kai prezidentas Joe Bidenas paskelbė apie naują pagalbos paketą Kyjivui, dalis jo jau buvo pristatyta. Vašingtonas tuomet pareiškė, kad tai buvo sunkus sprendimas. „Ką tik gavome, dar nenaudojome, bet gali kardinaliai pasikeisti situacija fronte,“ – rašoma pranešime.

Oleksandras Tarnavskis taip pat pažymėjo, kad sprendimą, kada ir kokiose srityse bus panaudoti nauji ginklai, priims aukščiausioji vadovybė, tačiau Rusijos okupantus jau gąsdina toks Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranašumas.

Beje, tankiai apgyvendintose vietovėse kasetinius šaudmenis naudoti draudžiama, net jei dabar jie laikinai yra Rusijos kontroliuojami ir Ukraina davė tokį įpareigojimą, tačiau tai rusų neramina. „Priešas atsisakys tos zonos dalies, kurioje jie gali būti panaudoti. Rusai mano, kad mes juos panaudosime visuose fronto sektoriuose. Tai labai neteisinga. Tačiau jie labai susirūpinę“, – rašoma pranešime.

 

Interviu CNN žurnalistai taip pat prisiminė JAV patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Jake'o Sullivano pareiškimą, kad kasetinių šaudmenų tiekimas yra laikinas sprendimas. Kai tik įprastų sviedinių gamybą pavyks padidinti iki tokio lygio, kuris patenkintų Ukrainos poreikius, partneriai vėl grįš prie jų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: