Rusai pradeda naudoti kazokų laikų taktiką. „Uždekite dagtį ir klausimas išspręstas“  ()

„Bet koks žudantis ginklas yra pavojingas. Nereikėtų to nuvertinti“, – sakė Černikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK žvalgybos duomenimis, rusai į senus šarvuočius prikemša kelias tonas sprogmenų ir naudoja juos kaip savadarbius sprogstamuosius užtaisus. Tačiau sakyti, kad tai „mega“ priešo karinis pasiekimas, yra neteisinga.

Tai 24 kanalui pranešė karo ekspertas Petro Černikas.

Jis pažymėjo, kad yra įrodytas istorinis faktas, jog net kazokai į vežimus prikimšdavo sprogmenų ir susprogdindavo juos priešo kryptimi. Be to, JK žvalgybos duomenimis, šis metodas buvo naudojamas ir Čečėnijos karuose.

„Bet koks žudantis ginklas yra pavojingas. Nereikėtų to nuvertinti“, – sakė Černikas.

Tokiais atvejais svarbu, kad būtų judrus ir gerai apmokytas personalas su prieštankiniais ginklais, kurie sunaikintų tokius sprogstamuosius taranus.

„Tai trumpi atstumai, be žmogaus šarvuotis negali nuvažiuoti labai daug. Net jei viduje yra pritvirtinti kažkokie mechanizmai – uždekite dagtį ir klausimas išspręstas“, – sakė karo ekspertas.

Kadangi okupantai neturi pakankamai artilerijos, prieštankinių ginklų ar minosvaidžių, tam tikrais momentais tenka panaudoti tokius „naujus“ ginklus, kurie gali turėti trumpalaikį poveikį. Tokių ginklų panaudojimas rodo, kad rusams pradeda trūkti, pirmiausia artilerijos.

 

„Sprogstamieji taranai iš tikrųjų yra silpnųjų ginklai“, – pabrėžė Černikas.

Anot jo, birželį Ukrainos kariškiai pasiekė fenomenalų rekordą – sunaikino 688 artilerijos sistemas. Kadangi vienoje artilerijos brigadoje yra 72 įrenginiai, birželį Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino apie 10 okupantų artilerijos brigadų. Tai precedento neturintis reiškinys XXI amžiuje.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()