„Mums tai buvo šokas.“ Ukrainos kariai tiesiog apstulbo. Skelbia apie Vakarų karinius mokymus Vokietijoje (Foto)  ()

Ukrainos kariai, dalyvaujantys Vakarų kariniuose mokymuose Vokietijoje, padarė atitinkamas išvadas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Samuel Bendett savo „Twitter“ paskyroje skelbia apie ukrainiečių karinius mokymus Vokietijoje.

Ukrainos kariai, dalyvaujantys Vakarų kariniuose mokymuose Vokietijoje, padarė atitinkamas išvadas.

1. „Jie visiškai nepasikliauja elektroniniais įrenginiais, o tai, kad mes į misijas vykstame su kiniškais išmaniaisiais telefonais ir planšetiniais kompiuteriais, jiems skambėjo beprotiškai“.

2. „Po „Kropyvos“ visai nesinori grįžti prie popierinių dokumentų. Tas pats ir su keturračiais – DJI Mavics koncepcijos ir civilių kopterių panaudojimo jų planuose tiesiog nėra. Aišku, jie stebi, kaip mes kariaujame, bet jie vis tiek stebisi, kad mes juos (kvadrokopterius) šitaip naudojame.“

3. Kad būtų tiksliau, „Kropyva“ yra Ukrainos patentuota žvalgybos žemėlapių sudarymo programinė įranga, sukurta planavimui, skaičiavimams ir orientacijai, kurią naudoja šimtai padalinių visoje Ukrainoje.

4. Plačiau iš Ukrainos kario, pasidalijusio įrašais: „Savaitę mus mokė skaityti žemėlapius, imti azimutą, perkelti azimutą iš kompaso į žemėlapį ir atvirkščiai. Pasakius, kad planšetiniuose kompiuteriuose ir telefonuose naudojame elektronines korteles, jie mumis nepatikėjo.“

 

5. „Jie turi skirtingus dronų tipus, bet tai grynai brigadinis lygis. Tai rodo, kad be karo su aborigenais Irake, Afganistane, Sirijoje, amerikiečiai jau seniai nedalyvavo rimtame kare. Jų kariuomenė neturi kiniško Mavic 3 analogo, mums tai buvo šokas“.

6. Argumentai apie Vakarų kariuomenę, neturinčią pigių komercinio tipo dronų atitikmenų taktiniam ISR, yra pagrindinė JAV kariuomenės šiandienos svarstymų tema.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(3)
(96)

Komentarai ()

Susijusios žymos: