Visiškas laužas. Skelbiama, kokių netinkamų kovoti „kibirų“ gavo Rusijos kariai (Video)  ()

Šešios mašinos turi įvairių gedimų – nuo variklio ir važiuoklės problemų iki neveikiančių nukreipimo sistemų ir sugadintos optikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame Rusijos karys skundžiasi atkeliavusia nauja priešlėktuvinių pabūklų-raketų sistemų 2K22 „Tunguska“ partija. Sprendžiant iš jo žodžių, nė viena iš šešių transporto priemonių nėra tinkama kovinėms operacijoms. Filmuota medžiaga buvo paskelbta Lenkijos „Twitter“ paskyroje „Aryo“.

Vaizdo įraše karys pasakoja, kaip jis specialiai įrašė vaizdo įrašą tam tikram Ivanui Semionovui apie ginklų sistemų 2K22 „Tunguska“ tinkamumą. Viena iš mašinų atkeliavo su neveikiančiu varikliu ir važiuoklės problemomis. Mašinos, kurią turėjo vairuoti vaizdo įrašo autorius, atveju problema buvo sugedusi pakaba, dėl kurios nusviro „Tunguskos“ priekis.

„Štai pas mus atkeliavo šeštoji „Tunguska“. Iš spalvos matosi, kad su ja viskas blogai. Turėjo paeiti kapitalinį remontą, užtat atvažiavo pas mus. Ji visa susiraukšlėjusi ir apkramtyta“, – sakė rusų karys.

Kitame komplekse sugedusi galinė pakaba, taip pat nesandari transmisija, iš kurios perjungiant pavaras teka darbiniai skysčiai.

Kitos „Tunguskos“ atveju daroma prielaida, kad nėra vado pulto ir mazgų, atsakingų už bokštelio pasukimą.

Vienintelė „tinkama tarnauti“ mašina visoje baterijoje turi sugedusį optoelektroninį įrenginį, kurį netrukus tikimasi sutaisyti.

 

Vaizdo įrašo autorius daro išvadą, kad jo padalinio įrangos būklė – galimai trys mašinos, kurios bus tinkamos eksploatuoti po papildomo kapitalinio remonto, o tai užtruks nuo kelių mėnesių iki šešių mėnesių.

„Dėl to šiuo metu ne viena mūsų turima transporto priemonė nėra parengta kovai. Taip Gynybos ministerija mums suteikia tokią įrangą“, - sakė kariškis ir pridūrė, kad kiti daliniai, naudojantys priešlėktuvinę sistemą „Strela-10“, turi panašių problemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()