„Rusai jį vadina skraidančiu tanku.“ Šluoja viską. Ukraina suporavo „Mi-24“ su „Hydra“ (Video)  ()

„Mil Mi-24“ - tai didelis karinis sraigtasparnis, gaminamas nuo 1969 metų. Rusai jį vadina skraidančiu tanku - dėl svorio ir gebėjimo kautis net ir su šarvuota technika. Tokius sraigtasparnius naudoja daugybė valstybių, įskaitant Ukrainą, kuri dabar išmoko juos suporuoti su amerikietiškomis „Hydra“ raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daug „Mi-24“, kuriuos naudoja Ukraina, yra apie trijų dešimtmečių senumo. Šio tipo sraigtasparnius Ukrainai perdavė ir partneriai, todėl jų dabar yra. Aišku, šis modelis apskritai yra septintojo dešimtmečio kūrinys, tačiau „Hydra 70“ raketos pradėtos vystyti netrukus po Antrojo pasaulinio karo - dar penktojo dešimtmečio pabaigoje. Šios raketos buvo specialiai sukurtos sraigtasparniams ir šturmo lėktuvams ir jiems, tikriausiai, tinka geriausiai, nors yra naudojamos įvairiai.

„Hydra 70“ raketos nebuvo kuriamos sovietiniams sraigtasparniams. „Hydra“ raketos nebuvo sukurtos „Mi-24“ ir „Mi-24“ nebuvo sukurtas „Hydra 70“. Tačiau šios raketos turi netikėtą privalumą - jos nėra valdomos. Skamba keistai, bet dėl to jos yra paprastesnės ir lengviau integruojamos į naujas sistemas. JAV Ukrainai perdavė daugiau nei 7000 tokių raketų.

Dabar Ukrainos „Mi-24“ išmoko naudoti „Hydra 70“ raketas, skelbia „The War Zone“. Tokia „Mi-24“ galimybė galimai reiškia, kad „Hydra 70“ raketas galėtų leisti ir „Mi-8“ ir „Mi-17“ sraigtasparniai.

 

Iš Čekijos gauti „Mi-24“ Ukrainoje gavo nevaldomų „Hydra 70“ raketų paleidimo įrenginį M261. Neskelbiama, kokių modifikacijų reikėjo, kad tai taptų įmanoma, bet tikriausiai jos nebuvo didelės. Viename M261 tepa 19 raketų. Jos iššaunamos salve, šiek tiek kilstelėjus sraigtasparnio nosį. Tai nėra labai tikslus ginklas, nes šios raketos nėra valdomos, bet „Hydra 70“ veikia panašiai kaip „Grad“ - viena salvė sunaikina gana didelį priešo pozicijų plotą.

 

„Hydra“ yra modulinė sistema, turinti kelias kovinės galvutės versijas. Kai kurios „Hydra“ raketos atakuoja ir šarvuotąją techniką. Tiesa, nežinoma, kokios „Hydra“ raketos buvo perduotos Ukrainai.

(29)
(1)
(28)

Komentarai ()