Netikėti įvykiai. Lenkija pasirengė karui. Pakelti koviniai sraigtasparniai, įsakyta nedelsiant atidengti ugnį  ()

Gynybos ministro M. Blaszczako įsakymu į Palenkės rajoną buvo atskraidinti Lenkijos pajėgų 1-osios oro desantininkų ir 25-osios brigadų sraigtasparniai. Generolas Marekas Sokolowskis tvirtina, kad šių dalinių pilotai turi kovinės patirties.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-03 Netikėti įvykiai. Lenkija pasirengė karui. Pakelti koviniai sraigtasparniai, įsakyta nedelsiant atidengti ugnį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos kovinių sraigtasparnių pilotai buvo pervesti į skubaus reagavimo režimą ir bus pasirengę nedvejodami atidengti ugnį, jei pasienyje su Baltarusija atsirastų kritinė situacija. Tai per „TVP Info“ rugpjūčio 3 d. sakė Lenkijos kariuomenės generolas Marekas Sokolowskis.

Karo vadas pranešė, kad Lenkijos kariuomenė pasienio su Baltarusija srityje pergrupavo kovinius sraigtasparnius iš Sausumos pajėgų 1-osios oro desantininkų brigados ir 25-osios oro desantininkų brigados. Nerimą keliančių įvykių pasienyje atveju sraigtasparniai yra ginkluoti ir pasiruošę mūšiui.

„Sraigtasparniai yra ginkluoti ir paruošti kovai. Čia yra labai patyrę pilotai, turintys pilną leidimą skristi, čia yra pilotų, kurie kartu su manimi Afganistane ir Irake naudojo oro ginklus ir raketas. Jie yra patyrę. Jei kažkas kelia nerimą, jie nedvejodami panaudos ginklus“, – sakė Sokolowskis.

 

Pasak jo, kariuomenė savo užduotis vykdo vadovaudamasi šalies gynybos ministro M. Blaszczako įsakymu nedelsiant stiprinti Baltarusijos kryptį.

„Jau šiandien buvo atlikta išankstinė jų bazių žvalgyba. Vyko techniniai instruktažai aviacijos srityje", – pažymėjo generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(162)
(3)
(159)

Komentarai ()