Sutelkta iki 8 dalinių. Rusija ruošia kai ką bjauraus. Ukrainai gresia apsupimas  ()

Priešas smūgiu iš flango bandė perkirsti Ukrainos pajėgas ir apsupti ten gynybą laikančius Ukrainos dalinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų įsibrovėliai sutelkė daug pajėgų Kupjansko kryptimi ir ketina pralaužti Ukrainos gynybą. Tai sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis rugpjūčio 9 d. komentare „Ukrainska Pravda“.

Anot jo, šiame fronto sektoriuje puolimui priešas subūrė 8 puolimo dalinių „Storm-Z“ grupę. Čia tęsiasi įnirtingos kovos.

„Priešo tikslas yra pralaužti mūsų karių gynybą ir eiti tiesiai į Kupjanską. Kovos dabar itin intensyvios. Atskiros pozicijos šiomis dienomis kelis kartus keitėsi“, – sakė Syrskis.

Jis taip pat pažymėjo, kad priešas, kartu su puolimu Novoselovskio rajone, smūgiu iš flango bandė perpjauti Ukrainos pajėgas ir apsupti ten gynybą vykdžiusius Ukrainos dalinius.

„Mūsų kovotojai drąsiai laikosi linijos, atremdami visus priešo bandymus judėti į priekį“, – pabrėžė vadas.

 

Syrskis pridūrė, kad asmeniškai lankėsi šioje gynybos srityje ir kalbėjosi su dalinių vadais. Kartu aptarti galimi tolimesni rusų veiksmai ir Gynybos pajėgų kovotojų veiksmų variantai. Ukrainos daliniai šia kryptimi bus sustiprinti, kad „garantuotų priešo sutramdymą ir sudarytų sąlygas tolesniam jo pralaimėjimui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(2)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: