[ŽT] „Nenoriu grįžti namo!“ Parodė, kokiomis sąlygomis gyvena rusų belaisviai Ukrainoje (Video)  ()

Su Rusijos karo belaisviais Ukrainoje elgiamasi pagal Ženevos konvenciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„RBC-Ukraina“ parodė, kaip Vakarų Ukrainoje gyvena rusų karo belaisviai. Stovykla ten išties didelė - kaip koks kaimas, aptvertas spygliuota tvora ir stebėjimo bokštais.

Kaliniai yra gerai maitinami. Valgo barščius, košes su mėsa, kopūstų salotas, duoną. Kaliniai gali eiti į parduotuvę, esančią stovyklos teritorijoje, kur gali įsigyti saldainių, konservų, vaisvandenių, įvairių higienos reikmenų. Kiekvienas kalinys turi sąskaitą, į kurią artimieji per tarpininkus Ukrainoje gali siųsti pinigus.

Karo belaisviai dirba ir per darbo dieną užsidirba apie 10-15 hrivinų (25-37 euro centus). Jie dirba keliose dirbtuvėse, kur gamina dovanų maišelius, audinius baldams, kitus daiktus.

Kai kurie rusų kariai atvirai sako, kad nenori grįžti į Rusiją:

Rusų kaliniai šioje stovykloje turi poilsio kambarį su televizoriumi, knygomis ir šachmatais. Ir kambarį, kur jiems leidžiama skambinti artimiesiems - toks pokalbis trunka iki 15 minučių. Ironiška, kad ir rusų belaisviai kartais bijo dėl rusų apšaudymo - paskelbus oro pavojų ir jiems reikia skubėti į priedangą.

 

 

Stovykloje stebima karo belaisvių sveikata, jie gydomi. Be to, teritorijoje yra kirpykla. Žurnalistai pastebi, kad gyvenamos patalpos kvepia muilu ir yra tvarkingos.

(62)
(4)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: