[ŽT] Rusija ėmė gaminti raketas pagal tarybinius šablonus. Beprotiška, kas iš to išeina  ()

Žurnalistų teigimu, Rusija turi didelių problemų su puslaidininkiais. 2023 metais lustų importas Rusijoje sumažėjo dviem trečdaliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pradėjo gaminti raketas pagal sovietinius modelius, nes jiems jau trūksta modernių dalių, rašo BBC. Nors Rusija vis dar sugeba importuoti tam tikrą puslaidininkių kiekį, jie ne visada būna aukščiausios kokybės.

„Praėjusių metų pabaigoje išaugęs Rusijos puslaidininkių importas nuo 2023 metų sausio-vasario vėl sumažėjo dviem trečdaliais, todėl jie [rusai – red.] yra priversti pasikliauti nekokybiškais pakaitalais, tokiais kaip mikroschemos su 40 % atmetimo rodikliu“, – sakė neįvardintas Vakarų pareigūnas.

Anot jo, Rusija turi apsieiti be tam tikrų atsarginių dalių. Pavyzdžiui, kai kurios raketos apsieina be termovizorių. Be to, Rusijos karinis-pramoninis kompleksas yra priverstas orientuotis į sovietmečio technologinius standartus. „Akivaizdu, kad tai ryškiai kontrastuoja su Ukrainos galimybėmis iš mūsų pirkti pažangias technologijas“, – pridūrė BBC šaltinis.

 

BBC pažymėjo, kad Rusija Vakarų technologijas bando įsigyti per Čekijos, Serbijos, Azerbaidžano, Kazachstano, Turkijos, Kinijos ir kitų šalių įmones.

Pranešama, kad pagrindiniai ginklų gamybos komponentai yra perkami neva nekariniams tikslams - pavyzdžiui, Rusijos kosminių tyrimų programai.

(15)
(0)
(15)

Komentarai ()