[ŽT] „Rusijai labai skaudės.“ Ultimatumas Putinui. Skelbiama sensacinga žinia  ()

Ukraina bando išspręsti dvi problemas – kuria sausumos koridorius grūdų eksportui ir nori atnaujinti grūdų eksportą per Juodąją jūrą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-13 [ŽT] „Rusijai labai skaudės.“ Ultimatumas Putinui. Skelbiama sensacinga žinia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas suprato, kad bet kokie „incidentai“ Juodojoje jūroje jam brangiai kainuos, todėl yra galimybių, kad grūdų koridorius bus atnaujintas be Maskvos dalyvavimo, mano Ukrainos prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjas Michailo Podoliakas.

„Mano nuomone, Rusija pradeda suvokti, kad Juodosios jūros sritis nėra jų vidinė jurisdikcija. Tai bus labai skausminga. Ir, beje, Ukrainos prezidentas labai aiškiai pasakė: jei smogsite, sunaikinsime jūsų flotilę ir iki karo pabaigos neturėsite Juodosios jūros laivyno ir kai kurių Ramiojo vandenyno Šiaurės ir Baltijos laivynų dalių“, – sakė Podoliakas.

Jis priminė, kad Ukraina jau ruošiasi naudoti jūrų kelius grūdų eksportui.

„Kalbant apie tikrąjį grūdų susitarimą, žinoma, mes bandome išspręsti dvi problemas. Pirmoji – sausumos koridoriai neleidžia eksportuoti tokio didelio grūdų kiekio (eksploatuojant šį grūdų koridorių buvo išvežta 18 milijonų tonų). [Antra] – dabar svarstome galimybę, ruošiame laivą, kuris bandys praplaukti koridoriumi pagal mūsų iki šiol sudarytą teisinį susitarimą su Jungtinėmis Tautomis ir Turkijos Respublika. Stengsimės išnaudoti vandens koridorių“, – sakė Podoliakas.

(150)
(0)
(150)

Komentarai ()

Susijusios žymos: