Ukrainietis atsisakė mobilizuotis. Skamba visa Ukraina, kokią nurodė priežastį  (1)

Teismas jam skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ternopilio regione vyras atsisakė būti mobilizuotas, paaiškindamas tuo, kad yra „psichologiškai nepasirengęs“. Teismas jam skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Ternopilio apygardos prokuratūros teigimu, kaltinamasis atsisakė mobilizuotis, paaiškindamas tai psichologiniu nepasirengimu karo tarnybai, taip pat tuo, kad neturi šeimos, bet turi „prižiūrėti sodą“.

Teisme prokuroras įrodė, kad jis buvo registruotas Teritoriniame įdarbinimo ir socialinės paramos centre (TCC ir SP) kaip šauktinis. Paskelbus ir atlikus mobilizaciją, susijusią su visapusiška Rusijos Federacijos ginkluota agresija prieš Ukrainą, vyrui buvo atlikta medicininė apžiūra ir jis karinės medicinos komisijos pripažintas tinkamu tarnybai Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.

Gavęs šaukimą atvykti į mokymo centrą tolimesnei karo tarnybai, „neturėdamas teisinio pagrindo delsti“, vietoje nepasirodė.

„Teismo posėdžio metu kaltinamasis pripažino savo kaltę dėl to, kad praėjo gydytojų komisiją, gavo šaukimą, tačiau, anot jo, į karo komisariatą neatvyko, nes neturi šeimos ir nemato pagrindo kariauti.Taip pat turi sodą, augintinius ir nerimauja dėl buities, yra psichologiškai nepasiruošęs tarnauti“, – informuoja prokuratūra.

 

Atsižvelgdamas į šiuos vyro paaiškinimus, teismas pripažino jį kaltu dėl karo tarnybos vengimo vengimo specialiojo laikotarpio mobilizacijos metu (Ukrainos baudžiamojo kodekso 336 str.). Jis buvo nuteistas kalėti trejus metus. Nuosprendis dar neįsiteisino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(32)
(48)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: