[ŽT] Skelbiama apie dar vieną Rusijos privačią karinę kompaniją. Kam jos reikia?  ()

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Chersono srityje kovojančią Rusijos privačią karinę kompaniją „Konvoj“ finansuoja Putinui artimas oligarchas Arkadijus Rotenbergas ir Rusijos bankas VTB, kurio didžioji dalis akcijų priklauso valstybei. Tačiau jį greičiausiai įkūrė vadinamasis „Krymo vadovas“ Sergejus Aksionovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas ir sociologas iš Vokietijos Igoris Eidmanas mano, kad Aksionovas tikisi, kad „Konvoj“ kada nors jį išgelbės. „Jis mano, kad jam reikia savo privačios kariuomenės, kuri tiesiogiai išgelbės jo odą didelio sąmyšio ar netvarkos atveju, susijusiu su Rusijos pralaimėjimu Ukrainoje“, – pabrėžė politologas.

Eidmanas pažymėjo, kad Putino oligarchai moka už karą, išlaiko oficialius ir neoficialius karinius dalinius. Pavyzdžiui, oligarchas Rotenbergas finansuoja „Konvoj“. Formaliai „Konvoj“ kovotojai yra vadinamojo „Rusijos kovinio rezervo“ nariai ir turi sutartis su Rusijos kariuomene.

Rusijoje nebėra tokių autonominių privačių karinių kompanijų kokia buvo „Wagner“. Visos privačios karinės įmonės ardomos ir įtraukiamos į reguliarias Rusijos pajėgas.

 

Eidmanas pažymėjo, kad „visi ginklai ant sienos“ pradės šaudyti, jei artėjant Rusijos pralaimėjimui prasidės netvarka. Ir tam okupaciniam Krymo vadovui reikalinga privati karinė kompanija - jam reikia asmeninės apsaugos.

(13)
(1)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: