„Apie tai visi tyli.“ SBU pulkininkas skelbia tikrąją Ukrainos problemą  ()

Kostenko prakalbo apie Ukrainos kontrpuolimo realybę ir ko reikia pergalei paspartinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) pulkininkas Romanas Kostenko teigia, kad jei Ukrainos gyventojai bus vieningi, suprasdami, kad kiekvienas turi padaryti viską, kas įmanoma, dėl bendros pergalės, tada bus galima greičiau nugalėti priešą. Ukrainos antiteroristinės operacijos veteranas aiškino, kad žmonės nesupranta to, kas vyksta, esmės, tikėdamiesi greitos pergalės, apie kurią daugelis ekspertų dažnai kalba per televiziją. Tai neteisinga, nes nesuteikia objektyvaus požiūrio į įvykius fronte ir supratimo, kokiomis sąlygomis karas gali baigtis greičiau.

Romano Kostenko interviu „24 kanalui“ galite peržiūrėti „YouTube“.

Ukrainos parlamento narys išsakė savo mintis, kodėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas negali būti greitas: „Kada Ukraina pradės kontrpuolimą? Visi manė, kad tai bus greita, kaip, pavyzdžiui, prie Charkovo. Mes, tie, kurie esame mūšio lauke ir matome, kaip viskas vyksta, suprantame, ką reiškia žengti į priekį prieš gausesnes priešo pajėgas, ir kai kalbėjome apie greitą kontrpuolimą, žinojome, kad Rusija turi didelius rezervus. Rusija turi daugiau artilerijos, daugiau sviedinių, daugiau įrangos, daugiau mobilizacinių išteklių.

Garsusis „kiborgas“ taip pat kalbėjo apie liūdnas Ukrainos gyvenimo realijas, kurias skubiai reikia keisti: „Kai tai palygini, o ne tik kalbi apie kontrpuolimą, tada supranti, kad reikia strategijos, apie kurią turėtų žinoti, ir kurios turėtų laikytis visa tauta. O ne tai, kad vieni žmonės jau važiuoja į Maldyvus, kiti laukia, kad rytoj karas baigsis, kodėl turėčiau mobilizuotis, o treti bando išlaukti, slepia savo pinigus užsienyje, neįlieja jų į ekonomiką, nes investuos jau į taikią šalį.“

 

„Visiems reikia susivienyti dėl vienos strategijos. Vien pergalės neužtenka, reikia pasakyti, kokia tai bus pergalė, ir kaip mes ją pasieksime. Svarbu šią strategiją perteikti liaudžiai“, - užbaigė Romanas Kostenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(2)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: