Niekuo ne prastesnis. Ukraina turi savo vakarietiškų pabaisų analogą  ()

Ukrainos kariuomenė iš Vakarų gavo mažiausiai 8 skirtingų modelių inžinerines transporto priemones. Tačiau kaip palikimą iš SSRS ji gavo savo IMR-2 parką, kuris buvo pastatytas ant T-72 važiuoklės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų šalys Ukrainai perdavė dešimtis inžinerinių transporto priemonių, tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi ir savo analogų – IMR-2. Apie tai praneša „Forbes“.

Ukrainos kariuomenei buvo perduota dešimtys inžinerinių mašinų: M-88 iš JAV, „Challenger“ iš Didžiosios Britanijos, „Bergepanzer“, „Wisent“, „Dach“ iš Vokietijos, taip pat retas NM189 iš Norvegijos, Bgbv 90 iš Švedijos ir „Leopard 2R“ iš Suomijos.

Visi jie iš mūšio lauko privalo evakuoti vakarietiškus tankus, kurie dažniausiai sveria daugiau nei sovietiniai. Nepaisant tokio didelio transporto priemonių parko, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi sovietinį IMR-2.

 

IMR-2 yra inžinerinė transporto priemonė, pastatyta ant T-72 tanko važiuoklės ir turinti kraną bei buldozerio ašmenis. 47 tonas sverianti mašina turi 626 kW jėgainę.

IMR-2 gali padėti statybose, evakuoti transporto priemones, statyti apkasus ar prasiveržti pro priešo įtvirtinimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()