„Jie dėl nieko nesigaili.“ Ukrainos žvalgyba skelbia šokiruojantį pranešimą  ()

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Andrijus Jusovas sakė, kad tarp rusų karo belaisvių negirdėti masinės atgailos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Atvirai kalbant, ji girdima tik kai kuriais atvejais. Taip, yra žmonių, kurie nuoširdžiai atgailauja ir verkia, kurie atveria sau naujus istorijos, geopolitinės tikrovės puslapius ir apskritai supranta, kad pateko į kitą pasaulį. Tačiau dažniausiai tai vis tiek tėra bandymas išgyventi ir grįžti į įprastas sąlygas. Masinės sąžinės graužaties nėra. Tai - faktas“, - sakė Jusovas.

Jo teigimu, Ukraina susiduria su Rusijos vykdomu genocidu, nes dauguma rusų palaiko šią agresiją.

„Nėra jokios masinės atgailos ar pasipriešinimo, ar noro kovoti su Putino režimu. Tačiau tai neatleidžia mūsų nuo įsipareigojimų, prisiimtų pagal tarptautinę teisę ir Ženevos konvencijas", – sakė Jusovas.

Jis teigė, kad nepriklausomai nuo to, ar asmuo pasidavė savo noru, ar buvo paimtas į nelaisvę, Ukraina, kaip demokratinė teisinė Europos valstybė, užtikrina Ženevos konvencijų įgyvendinimą. Šiuo atžvilgiu Rusijos karo belaisvių išlaikymas vyksta pagal tarptautinę teisę.

Jusovas paaiškino, kodėl rusai nekovoja prieš šį karą. Anot jo, norint apsispręsti dėl kažkokio kolektyvinio veiksmo, reikia turėti saviorganizacijos patirties, kurios jie neturi. Kova už laisvę Rusijoje buvo išmušta.

 

„Nemaža dalis jų pasiduoda į nelaisvę. Ir be pasidavimo rusai pasirenka kitas [nekariavimo] formas. Yra, pavyzdžiui, dezertyravimas, ir tokie atvejai nėra neįprasti, ypač fronto linijoje. Pasitaiko atvejų, kai iš fronto vienu metu dingsta dešimtys žmonių ir tada jų ieškoma - ir laikinai okupuotose teritorijose, ir pačios Rusijos Federacijos teritorijoje, ir su technika, ir su ginklais, ir be jų“, –  pažymėjo Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Andrijus Jusovas.

Taip pat tarp įsibrovėlių fiksuoti savižudybės atvejai.

(10)
(9)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: