[ŽT] Rusija giriasi originaliu laivų remonto būdu. Kiek tame teisybės  ()

Rusijos laivai turi vieną silpnąją vietą: ar priešas pajėgus ją pataisyti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai savo laivams remontuoti diegia 3D spausdinimo technologiją. Tačiau tai gali būti atviras žiniasklaidos triukas, neturintis nieko bendra su tikru remontu.

Tai „24 kanalui“ sakė karo ekspertas, 2004–2020 metais Ukrainos karinio jūrų laivyno štabo viršininko pavaduotojo pareigas ėjęs Andrijus Ryženko.

Rusijos laivų silpnoji vieta – varikliai, kurių remontui reikalingos tikros įmonės ir specialistai.

Kartkartėmis Rusijos laivai genda dėl atakų, ypač dėl Ukrainos karinių jūrų pajėgų dronų. Norint juos taisyti, okupantams reikalingos originalios gamintojo atsarginės dalys, kurias jie įsigydavo užsienyje.

„Silpnoji jų laivų vieta – varikliai. Mažiems laivams juos pirkdavo Vokietijoje, dideliems – Ukrainoje. Dabar ir ten, ir ten prieiga užblokuota. Jie bandė ką nors nusipirkti iš Kinijos ir tai padaryti patys. Galbūt jie galėtų atspausdinti mažas detales, bet nežinau, ar tai juos išgelbės. Greičiausiai tai yra žiniasklaidos žingsnis parodyti technologijas“, – aiškino karo ekspertas.

Visų pirma, 3D technologijos vargu ar išgelbės liūdnai pagarsėjusį okupantų „Olenegorskyj Gorniak“ laivą. Prisiminkite, kad rugpjūčio pradžioje jam smogė jūrinis dronas. Dėl to laivas buvo smarkiai apgadintas. Rusai vos spėjo jį nutempti į pakrantę. Ekspertai siūlo mažą tikimybę, kad laivas grįš į laivyną.

 

„Jeigu „Olenegorskyj Gorniak“ varikliai rimtai pažeisti, tai jie buvo gaminami Lenkijoje ir dabar jų gauti neįmanoma. Be to, yra daug kitų komponentų: stočių, kabelių maršrutų, svarbių kitų mazgų. Čia 3D spausdintuvas nepadės“, – sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()