Skelbiamas pavojingiausias Rusijos ginklas. Vos jį pamačius, sirenos kaukia visoje Ukrainoje  ()

Ukrainos pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas paaiškino, kad net MiG-31K mokomieji skrydžiai kelia pavojų, nes nėra garantijos, kad raketos Kh-47 „Kinžal“ nebus paleistos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 17-ąją visoje Ukrainoje nuskambėję oro pavojaus signalai buvo siejami su Rusijos lėktuvų MiG-31K, gabenusių hipergarsines raketas „Kinžal“, pakilimu. Kaip teletono eteryje sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas pulkininkas Jurijus Ihnatas, šių bombonešių buvimas danguje kelia didelį pavojų, todėl Ukrainos kariškiai visada privalo reaguoti ir paskelbti pavojų.

Ihnatas patikslino, kad oro pavojaus signalas skelbiamas net tada, kai nėra raketų paleidimo. Juk priešo lėktuvai gali kilti ne tik vykdyti kovines misijas, bet ir mokyti jaunuosius pilotus treniruočių metu.

Be to, rusai žino, kad oro perspėjimas Ukrainoje riboja mūsų institucijų ir įmonių darbą.

„Priešas žino, kad į kiekvieną kilimą reaguosime įvesdami ribojančias priemones visoje šalyje, institucijose ir įmonėse, todėl tai yra viena iš priežasčių, kodėl jis tai daro“, – sakė Ihnatas.

 

Pulkininkas pridūrė, kad net mokomieji skrydžiai negarantuoja, kad raketos nebus paleistos. Todėl rizika yra per didelė, kad būtų galima nepaisyti pavojaus signalo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()