„Niekas nesitikėjo“. Ukraina pakeitė puolimo taktiką. Skelbiama, kas pasikeitė  ()

Ukrainos gynybos pajėgos gali judėti į priekį nedideliais padaliniais skirtingose fronto dalyse, todėl aukų skaičius yra minimalus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos puolimas vyksta pagal scenarijų, kurio sąjungininkai nesitikėjo, nes ginkluotųjų pajėgų vadovybė, siekdama sumažinti nuostolius, nusprendė pakeisti veržimosi taktiką. Apie tai praneša „The Washington Post“.

Leidinyje remiamasi Amerikos žvalgybos atstovų, taip pat Ukrainos, Europos ir Amerikos valdžios pareigūnų prognozėmis ir išvadomis. Amerikos žurnalistai šių asmenų pavardžių neįvardija.

Pranešime teigiama, kad 2023 metų vasarą pirmąją kovų savaitę Ukraina patyrė didelių nuostolių prieš gerai parengtą Rusijos įsibrovėlių gynybą. Tai įvyko nepaisant vakarietiškos įrangos tiekimo.

Tuo pat metu manyta, kad Kijevas šiuos nuostolius priims kaip proveržio pagrindinėje Rusijos Federacijos gynybos linijoje kainą, kaip mano Amerikos ir Vakarų pareigūnai.

„Ukraina nusprendė sumažinti nuostolius mūšio lauke“, – aiškino žurnalistai.

 

Gynybos pajėgos juda į priekį nedideliais padaliniais skirtingose ​​fronto dalyse. Tai lėmė tai, kad vasarą Ukraina pasiekė tik laipsnišką sėkmę įvairiose fronto srityse.

Leidinys pažymėjo, kad Melitopolis yra itin svarbus Ukrainos kontrpuolimui, nes jis laikomas vartais į Krymą. Miestas yra dviejų svarbių greitkelių ir geležinkelio linijos sankirtoje. Tai leidžia okupantams perkelti karinį personalą ir įrangą iš Krymo pusiasalio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()