„Istorijoje to dar nėra buvę. Tai precedento neturintis reiškinys.“ Rusai tiesiog apstulbę, ką padarė Zalužnas (Video)  ()

„Kol puolimas tęsiasi ir atakuojanti pusė turi didelius rezervus, sakyti, kad puolimas užstrigo, yra juokinga.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus propagandos ir kai kurių politikų pasakojimai apie „užstrigusį“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą neturi nieko bendra su tikrove. Tiesą sakant, rusų padėtis Pietų fronte sparčiai prastėja.

Apie tai savo „YouTube“ tinklaraštyje kalbėjo žinomas Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis.

„Nė vienas karo ekspertas per šį laiką sakė, kad Ukrainos puolimas įstrigo. Bet kuriam karo profesionalui akivaizdu: kol generolas turi rezervą, jis nėra nugalėtas. Kol puolimas tęsiasi ir atakuojanti pusė turi didelius rezervus, sakyti, kad puolimas užstrigo, yra juokinga“, – sakė Černyševskis.

Jis patikino, kad Rusijai kovojant dėl ​​sausumos koridoriaus į Krymą viskas klostosi ne taip gerai. Viskas juda lėtai, nes Ukraina negavo F-16 ir ATACMS, bet sėkmė matoma.

„Nepaisant Rusijos kariuomenės pranašumo artilerijoje, aviacijoje, šarvuočiuose, nepaisant minų, kuriomis jie užkimšo Ukrainos žemę nuo Dniepro iki Belgorodo srities, (...)nepaisant to, kad jie daugiau nei du mėnesius rengė įtvirtinimus, bunkerius, (...), „antroji pasaulio armija“ negali sustabdyti Ukrainos kontrpuolimo, todėl rusų generolai jau kasa apkasus prie Džankojaus Kryme ir dislokuoja gynybinę liniją į vakarus nuo Mariupolio, ruošdamiesi atremti puolimą iš vakarų, o ne iš šiaurės... Tai precedento neturintis įvykis. Ukrainos ginkluotosios pajėgos Pietų fronte daro neįmanomus dalykus. Istorijoje to dar nėra buvę. Tai kareivių ir vado žygdarbis. Tai studijuos visose pasaulio karo akademijose“, – patikino rusų istorikas.

 

Jis mano, kad Rusijos gynybos proveržis ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų prieiga prie Azovo jūros įvyks šių metų rudenį.

„Karine prasme aš nesuprantu, ką Rusija gali padaryti, kad tai neįvyktų. Virš Rusijos armijos Zaporižios fronte vis tirščiau reiškiasi Chersono mūšio šešėlis, Ukraina savo rankomis kuria sąlygas šiam mūšiui, naikindama Rusijos logistiką ... Tai vadinama atakos teatro izoliacija. Ji vyksta lėtai, nes trūksta raketų. Bet ji eina ir sėkmingai. Jei viskas taip tęsis ir toliau, rugsėjį ukrainiečiai prasibraus per frontą ir pasieks Azovo jūrą. Net ir be lėktuvų ir tūkstančių ATACMS, Ukraina Zaporižios fronte daro beveik neįmanomą. Galime tiesiog nukelti skrybėlę prieš Zalužną ir Ukrainos kariuomenę. Jei pažiūrėtumėte į Rusijos karinių „Telegram“ kanalų panikos žinutes, tai suprastumėte, jie jau ten tai jaučia... Situacija lėtai, bet užtikrintai blogėja. Ukraina yra per žingsnį nuo pergalės Pietų fronte“, – pareiškė Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(1)
(126)

Komentarai ()

Susijusios žymos: