„Nėra jokios aklavietės. Ukraina puola.“ „Politico“ skelbia galingą analitikų prognozę  ()

Kremliui naudingas ne tik Vakarų lėtumas, tiekiant ginklus Ukrainai, bet ir karo nuovargis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-20 „Nėra jokios aklavietės. Ukraina puola.“ „Politico“ skelbia galingą analitikų prognozę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakaruose lūkesčiai dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vasaros kontrpuolimo iš pradžių buvo per dideli. Be to, sąjungininkai labai vangiai aprūpino Ukrainą visa reikalinga ginkluote.

Trečiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo mėnuo jau artėja prie finišo, o Vakarai vis dar nemato didelio proveržio fronte, praneša „Politico“ žurnalistai.

Amerikiečių karo ekspertas Edwardas Luttwakas pabrėžė, kad karas pereina į „toleravimo“ fazę, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos susiduria su didele valstybe, kuri dar 2022 metų vasarį planavo užimti visą Ukrainą.

Kyjivas sako, kad iš pradžių Vakarai dėjo daug vilčių prieš puolimą, tikėdamiesi proveržio per porą mėnesių. Ukrainos prezidentas ir Gynybos ministerijos vadovas ne kartą yra sakę, kad kontrpuolimo sėkmė gali būti ne tokia, kaip 2022 metų vasarą ir rudenį, kai buvo išlaisvintos Charkivo ir Chersono regionų teritorijos.

Priešas taip pat mokosi iš savo klaidų. Britų Karališkojo Jungtinių paslaugų instituto (RUSI) analitikai Jackas Waltingas ir Nickas Reynoldsas vėlyvą pavasarį teigė, kad įsibrovėliai pakeitė pagrindinę savo pėstininkų taktiką, pagerino savo artilerijos pritaikymą ir pan. Taip pat prisiminė naują taktiką, kai Putino armija traukėsi nuo vienos ar kitos pozicijos, greitai apšaudydami artilerijos ugnimi ką tik paliktą zoną.

 

Didelė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų problema yra minų laukai, kurių gylis kartais siekia iki 16 km, todėl Ukrainos gynėjai po nedidelį atstumą veržėsi gilyn į okupuotas teritorijas.

Iš pliusų verta pabrėžti tai, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovinė dvasia yra pati geriausia. Jie pasiruošę judėti toliau į sausumą, metras po metro išlaisvindami Ukrainos žemes.

 

Karo ekspertai įsitikinę, kad visos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pergalės dar laukia ir reikia pasiruošti prieš tęsiant kontrpuolimą ir 2024 metų pavasarį.

 

„Nėra jokios aklavietės“, – sako ekspertai.

Jau 2024 m. turėtume tikėtis amerikiečių naikintuvų F-16 ir papildomų ilgojo nuotolio ginklų pasirodymo mūšio lauke.

Luttwakas pareiškė, kad „Ukrainai nereikia iškovoti didelės pergalės, kad iš karo išeitų kaip nepriklausoma tauta, užtenka atkaklumo“.

Jis užsiminė apie Vakarus, kurie nenori duoti visų ginklų, kurių prašo Kyjivas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: