ISW skelbia fantastišką žinią. Ukraina pralaužė minų laukus  ()

Artimiausiu metu turėtų paaiškėti, koks didelis buvo užminuotų laukų vaidmuo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-20 ISW skelbia fantastišką žinią. Ukraina pralaužė minų laukus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausi Ukrainos gynybos pajėgų pasiekimai pietuose turi didelę taktinę reikšmę, nes leidžia joms veikti už didelio masto minų laukų ribų. Ukraina pralaužė minų laukus. Tai pranešė Amerikos karo studijų institutas (ISW).

Analitikai pažymi, kad rugpjūčio 19 dieną Ukrainos kariai tęsė kontrpuolimo operacijas mažiausiai trijuose fronto sektoriuose, verždamiesi ties Avdijivkos-Donecko linija ir Zaporižios srities vakaruose prie Robotynės.

Be to, dar rugpjūčio 16 d. paviešinta nufilmuota geografinės padėties medžiaga rodo, kad Ukrainos pajėgos pastaruoju metu ribotai žengė į rytus nuo Nevelskė kaimo, esančio tiesiai į vakarus nuo Donecko.

„Paskutiniai Ukrainos puolimai prie mažų gyvenviečių netoli Donecko ir Zaporižios sričių administracinės sienos bei Zaporižios vakaruose greičiausiai turės taktinę reikšmę dėl Rusijos gynybinių linijų struktūros. Ši pažanga gali leisti Ukrainos pajėgoms pradėti veikti mažiau užminuotose Rusijos gynybos linijos atkarpose, o tai greičiausiai lems greitesnius Ukrainos laimėjimus“, – pažymi ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: