Rusijos kariškiai bandė užblokuoti „Starlink“. Kas nutiko  ()

Amerikiečių generolas Chance'as Saltzmanas mano, kad kosmosas neišvengiamai tampa galimų konfliktų zona. Todėl Pentagonas ketina įgyvendinti kosmoso gynybos stiprinimo programą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kosminių pajėgų vadas generolas Chance'as Saltzmanas apkaltino Maskvą bandymu sutrikdyti palydovinio ryšio sistemų „Starlink“ veiklą Ukrainoje. Interviu „The Washington Post“ jis teigė, kad kol kas šie bandymai nebuvo sėkmingi.

Saltzmanas kalbėjo apie Amerikos programą, skirtą stiprinti kosmoso gynybą „Proliferated Warfighter Space Architecture“, kuri apima palydovų žvaigždyno iškėlimą į žemą orbitą, kuris sukurs ryšį užtikrinantį tinklą.

Pirmieji 10 palydovų buvo paleisti balandį, iki metų pabaigos planuojama paleisti dar 18 palydovų, kitais metais – dar 160. Dėl to tinklas gali išaugti iki 1000 palydovų. Pasak Elono Musko, „Starlink“ palydovai tapo šios krypties pionieriais. Tačiau palydovų skaičiaus padidėjimas yra susijęs su problemomis, kurios visų pirma kyla iš rusų.

„Palydovų skaičiaus padidėjimas kelia daug sudėtingesnę problemą. Mes jau matome to pasekmes Ukrainoje su „Starlink“. Rusai nesėkmingai bando jį sužlugdyti“, - sakė Saltzmanas.

Generolas atkreipė dėmesį ir į Kiniją, kuri, anot jo, „pasuko kita kryptimi“ – aukštųjų technologijų karinės technikos konsolidacijos link. 2015 metų pabaigoje sukurtos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strateginės paramos pajėgos – hibridas, jungiantis kibernetinį, kosminį ir elektroninį karą bei psichologines operacijas.

 

„Tai universali priemonė šiuolaikiniam informaciniam karui vykdyti“, – pažymėjo Saltzmanas.

Anot jo, kosminės erdvė neišvengiamai tampa galimų konfliktų zona, todėl Pentagonui tenka užduotis, susidedanti iš kosmoso pranašumo – „mes saugome savo, mes jiems neleidžiame“. Tam ir egzistuoja JAV kosminės pajėgos, kurios turi tapti didesnės ir galingesnės, kad galėtų atlikti savo darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()