[ŽT] Viskas. Nutekėjo informacija, kas nutiko Surovikinui  ()

Paskelbtas generolo Sergejaus Surovikino likimas. Aukšto rango Rusijos karininkas dingo iš akiračio iš karto po Prigožino „Wagner“ maišto birželio 24 dieną. Buvo skelbiama, kad jis suimtas, nes palaikė Jevgenijų Prigožiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs „Maskvos aido“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas rugpjūčio 22 dieną paskelbė, kad generolas Sergejus Surovikinas buvo atleistas iš Rusijos Aerokosminių pajėgų vado pareigų, kurias ėjo nuo 2017 metų. Kol kas oficialiai ši informacija nebuvo patvirtinta.

Pats Surovikinas viešumoje nesirodo nuo 2023-iųjų birželio 24-osios, kai „Wagner“ maišto metu įrašė keistą įrašą, raginantį maištininkus sudėti ginklus. Pats įrašo turinys gal ir atrodė logiškas - reguliariųjų pajėgų karininkas ragina nemaištauti - bet jo stilius buvo keistas ir žmonės spėliojo, kad Surovikinas jau buvo netekęs laisvės. Jis buvo siejamas su Prigožinu.

Tiesa, Venediktovas skelbia, kad Surovikinas neprarado laisvės ir liko karininku. Tiesa, viešumoje jo vis tiek nematyti - jei jam ir paskirtas namų areštas, jis nesibaigė.

 

Įdomu, kad Surovikino likimas taip (bent dalinai) išspręstas dieną prieš tai, kai lėktuvo katastrofoje žuvo Jevgenijus Prigožinas. Jei Surovikinas prisidėjo prie birželio 24-osios maištininkų, atrodo, kad šiomis dienomis Rusijos valdžia sprendžia visų žygio į Maskvą dalyvių ir rėmėjų likimus.

(62)
(3)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: