Nutekėjo didelis ginčas tarp Zalužno ir generolų. Skelbiama, kas nutiko  (1)

Amerikos pusė nesupranta Ukrainos kariuomenės pastangų netoli Bachmuto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV žiniasklaida sužinojo apie amerikiečių ir Ukrainos vadovybės ginčus dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo strategijos. Kaip rašo „The Wall Street Journal“, remdamasis šaltiniais, Amerikos pusė nesupranta Ukrainos kariuomenės pastangų netoli Bachmuto Donecko srityje ir paragino visas pajėgas nukreipti Orechovo kryptimi, kad būtų pasiekta Azovo jūra.

Savo ruožtu vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas, kalbėdamas su amerikiečiais, sakė, kad jie nesupranta karo Ukrainoje pobūdžio. „Tai ne kovos su sukilėliais veikla, tai yra Kursko mūšis“, - leidinys cituoja Ukrainos kariuomenės vyriausiojo vado žodžius.

Pasak amerikiečių, Ukrainos pajėgos „yra per daug išsklaidytos, kad būtų galima sutelkti puolimą pietiniame fronto sektoriuje, nes rytų kryptimi yra dislokuota daugybė brigadų“.

Ukraina atsako, kad stengiasi kuo labiau sumažinti nuostolius, kad ilgainiui išlaikytų kovinį potencialą, ir primena, kad ore trūksta pranašumo.

 

Nepaisant to, medžiagoje rašoma, kad Ukrainos vadovybė vis tik pakoregavo puolimo strategiją ir sutelkė dėmesį į Orechvo kryptį, „eidama į gynybą rytinėje Zaporižios fronto dalyje“.

JAV pareigūnai mano, kad Ukrainos gynybos pajėgoms dar yra laiko pajudėti pietuose. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas taip pat informavo partnerius, kad Ukrainos kariai yra ant proveržio slenksčio.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(7)
(71)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: