„Buvome žiauriai apgauti. Tai, ką sako per televiziją, yra vien melas“  (30)

Rusijos okupacinės armijos gretose didėja įtampa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotųjų pajėgų Kamčiatkos bataliono vadas Andrejus Feoktistovas, kurio šaukinys „Oktavianas“, dingo be žinios po to, kai apkaltino vadovybę nusikaltimu ir bandė surengti sukilimą.

Feoktistovo kreipimąsi rugpjūčio 25 d. paskelbė Rusijos opozicijos leidinys „Verstka“.

Okupantas Rusijos ginkluotųjų pajėgų 110-osios brigados, kuriai priklausė ir jo batalionas Kamčiatkoje, vadovybę pavadino „nusikalstama“. Pasak jo, vadai metė karius į savižudiškus išpuolius be tinkamo apmokymo ir ugnies paramos.

Vaizdo pranešime Feoktistovas sako, kad ketina skubiai grįžti į Kamčiatką ir kartu su savo bendražygių kareivių artimaisiais bei neabejingais žmonėmis šturmuoti vietos valdžią.

„Mums davė keturias dienas pasiruošti... Ir mus pasiuntė į šturmą. Mus pasiuntė su zekais, su „Štorm Z“... Šiame pozicijų šturme mus pradėjo apšaudyti ukrainiečių artilerija, pagalbos iš mūsų brigados nebuvo. Per mūšį buvau sužeistas... Mano vaikinai (jų buvo 17) dabar uždaryti, prilyginti nuteistiesiems, jų niekur neišleidžia... Mes pralaimime fronte. Tai tiesa. Tai, ką sako per televiziją, yra vien melas. Rusijos ginkluotosios pajėgos patiria didžiulius nuostolius. Žmones, kurie ten vyksta, tiesiog kiša į šturmus be apmokymų... Buvome žiauriai apgauti“, - skundėsi okupantas.

 

„Verstka“ tikina, kad po šios publikacijos Feoktistovas dingo be žinios. Rugpjūčio 23 d. naktį jį preliminariai sulaikė teisėsaugininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(5)
(85)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (30)

Susijusios žymos: