[ŽT] Kritinis kontrpuolimo taškas. Prie ko priartėjo Ukraina  ()

Išlaisvinę Robotynę Ukrainos kariai toliau skverbiasi pirmyn.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-26 [ŽT] Kritinis kontrpuolimo taškas. Prie ko priartėjo Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai rugpjūčio 24 dieną teigė, kad Ukrainos pajėgos priartėjo prie antrosios Rusijos gynybos linijos Zaporižios srityje. Teigiama, kad ukrainiečiai išplėtė kontroliuojamą zoną vietoje, kur rusų gynybinės linijos jau yra pralaužtos.

Dabar Ukrainos kariai pajudėjo toliau link rusų gynybinių linijų, esančių į vakarus nuo Verbovės kaimo. Verbovė yra į rytus nuo Robotynės. Taigi, tai reiškia, kad ukrainiečiai ne tik skverbiasi gilyn, bet ir plečia savo pleištą. Siauras pleištas visada kuria papildomas grėsmės logistikos linijoms.

ISW teigia, kad Rusijos šaltiniai yra susirūpinę dėl Ukrainos veiksmų šiame sektoriuje. Jie mano, kad tai yra kritinis momentas mūšio lauke Pietuose. Rusijos kariai, anot pačios Rusijos, siekdami proveržio kituose Ukrainos fronto sektoriuose, turės išlaikyti savo pozicijas šalies pietuose dar mažiausiai pusantro mėnesio. Padaryti tai bus sunku.

 

Šiandien, rugpjūčio 26 dieną, „Reuters“ rašo, kad Ukrainos gynėjai planuoja stipriai paspartinti operacijas Pietų fronte. Ne dėl to, kad jaučiasi skubinami tų, kurie sako, kad kontrpuolimas yra per lėtas, o todėl, kad sunkiausia rusų gynybos linija jau pralaužta.

(83)
(3)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: