Tai rimta. „Rusija gali išlaikyti savo gynybą visą likusį gyvenimą“  ()

Vyriausiosios žvalgybos valdybos viršininkas perspėja nesėdėti sudėjus rankų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija turi tik pakankamai žmogiškųjų išteklių. Priešas gali išlaikyti gynybą okupacijoje kad ir visą gyvenimą, jei Ukraina nesiims veiksmų.

Kaip praneša „Censor.NET“, tai paskelbė „RBC-Ukraina“, remdamasi Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos viršininko (GUR) Kyrylo Budanovo interviu „Radio Svoboda“.

„Putinas neturi jokių išteklių, išskyrus žmogiškuosius. Kitų išteklių nėra, nėra ekonomikos, nėra karinio-pramoninio resurso, rezervai išsemti. Jie turi daug žmogiškoojo materialo, bet tai yra vienintelis dalykas, kurio jie turi pakankamą kiekį“, - sakė K. Budanovas.

Pasak GUR vadovo, Rusijos Federacija išnaudojo savo išteklius, todėl turi maldauti atsargų iš trečiųjų šalių. Išteklių stygių jis visų pirma aiškino tuo, kad per pastaruosius 30 metų po Sovietų Sąjungos žlugimo šalis niekaip jų nepapildė.

 

Tuo pat metu žmogiškųjų išteklių Rusijoje pakanka, kad laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose būtų galima gintis „bent jau visą gyvenimą“, jei Ukrainos pusė nesiims aktyvių veiksmų.

„Jie gali laikyti gynyboje (laikinai okupuotas teritorijas – red.) ilgą laiką. Jei mes nesiimsime aktyvių veiksmų, jie gali išlaikyti savo gynybą kad ir visą likusį gyvenimą“, - sakė K. Budanovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: