„Viskas. Sunaikinta 4-oji saugumo sistema. Gali būti pasaulinis karas“ (Video)  ()

„Esame prie starto linijos, taisyklių nėra.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtoji pasaulinė saugumo sistema (Jalta-Potsdamas), susiformavusi po Antrojo pasaulinio karo, yra sunaikinta. Šiuo metu pasaulyje nėra taisyklių. Nė viena institucija, išskyrus NATO neveikia, jos visos mirusios. Egzistuoja tik euroatlantinis (anglosaksų) pasaulis, kuris dar vadinamas globalia šiaure, ir didieji globalūs pietai, kurių gyventojų skaičius yra daug didesnis nei pirmasis.

Esame prie starto linijos, taisyklių nėra. Ir, deja, penktoji pasaulinė sistema negali būti sukurta kitaip, kaip tik karo pagalba: mažo, vidutinio ar vieno pasaulinio karo.

Tokią nuomonę išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Petro Černikas interviu Julijai Litvinenko, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Fabrika novin“.

Eksperto nuomone, reikia atsitraukti nuo Vakarų-Rytų dichotomijos ir nuo kapitalistinių šalių dichotomijos - socialistinės šalys + trečiojo pasaulio šalys, kaip buvo SSRS laikais. Šiuo metu yra dvi milžiniškos grupės: globalūs pietūs ir globali šiaurė.

 

„Mano nuomone, esame sąlyginiame 1939-ųjų rugsėjo mėnesyje. Taip, smagratis užsisuko, ir jo nesustabdysi“, – sakė Černikas.

Vienintelis klausimas, kaip jis slinks ir kokie bus galutiniai rezultatai. Tačiau neabejotina, kad penktoji pasaulinė sistema neišvengiamai bus sukurta, nes pasaulis užsidarė mokslo ir technologijų revoliucijoje, kuri vyksta nuo XVI a.

„Šiandieniniai įvykiai Ukrainoje labai paveiks globalias pasaulio platformas, daug kas priklausys nuo mūsų karo“, – pažymėjo analitikas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(15)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: