„Ginklų daugiausiai 2-2,5 mėn. Išgavome viską, kas buvo įmanoma ir neįmanoma“  (1)

Svarbiausia Ukrainos problema po 2022 metų vasario 24 dienos buvo ginklai. Tuo metu resursų pakako 2-2,5 mėnesio aktyvioms kovoms, po kurių kariuomenė „būtų fiziškai išsekus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip rašoma Oleksijaus Reznikovo ataskaitoje už 22 mėnesių darbą, būnant Ukrainos gynybos ministru.

„Po vasario 24-osios opiausia problema, kurią teko spręsti – ginklai. Generalinio štabo vertinimu, Gynybos pajėgų resursų turėjo pakakti 2-2,5 mėnesio intensyvioms kovoms. Po to mūsų kariuomenė būtų fiziškai neveiksni. Išgavome viską, kas buvo įmanoma ir neįmanoma“, – sakė Reznikovas.

Pasak jo, per 18 mėnesių nupirkta daugiau nei 7 milijonai artilerijos sviedinių, minų, tankų šovinių ir MLRS, pagamintų pagal Krašto apsaugos ministerijos užsakymą ir gautų kaip tarptautinė techninė pagalba gynybos pajėgoms. Daugiau nei 4500 artilerijos sistemų ir minosvaidžių. Apie 3500 sistemų, apsaugančių ukrainiečių dangų – nuo ​​MANPADS iki „Patriot“. Daugiau nei 6500 tankų, šarvuočių ir šarvuočių. Sunkvežimių daugiau nei 2 tūkst. Daug šaunamųjų ginklų, radarų, inžinerinės įrangos, įvairių tipų raketų, sraigtasparnių, evakuacinių transporto priemonių ir k.t.

Daugiau nei 70 000 Ukrainos karių taip pat dalyvavo mokymuose užsienyje. Šiuo metu Ukrainos pilotai, inžinieriai ir technikai įvaldo modernius vakarietiškus orlaivius.

„Šiandien Ukraina fiziškai arba įsipareigojimų forma yra gavusi karinės pagalbos, kurios vertė siekia apie 100 milijardų dolerių“, – pažymėjo O. Reznikovas.

 

„Per kadenciją su komanda dirbome daugiau nei 160 oficialių tarptautinių renginių, neskaičiuojant daugybės pasirodymų įvairiai auditorijai ir neformalių kontaktų“, – rašoma pranešime.

O. Reznikovas pabrėžė, kad per šešis mėnesius jie ne tik aprūpino kariuomenę, bet ir sukūrė 200 000 šarvuotų liemenių bei daugiau nei 120 000 šalmų rezervą.

Buvo pristatyta daugiau nei 1,2 milijono komplektų žieminių uniformų ir 2,5 milijono vasarinių uniformų. „Vienu žodžiu, išlikome kaip valstybė ir tauta. Ir pradėjome įgyvendinti savo pergalės planą,“ – pabrėžė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(2)
(29)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: