Galingai. SBU sugalvojo, kaip apnuodyti rusus  ()

Ukrainos specialiosios tarnybos išmoko naikinti priešus okupuotuose regionuose ir Rusijoje, rašo žiniasklaida.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-10 Galingai. SBU sugalvojo, kaip apnuodyti rusus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sensacinga žinia, ką daro SBU. Žurnalistų teigimu, SBU, GUR ir SSO vykdo operacijas okupuotose teritorijose ir Rusijoje, tačiau likvidavimo kampanija yra skatinama impulsų, o ne aiškios strategijos.

Per 18 mėnesių karo Ukrainoje daug Ukrainos kolaborantų ir priešų tapo Ukrainos specialiųjų tarnybų aukomis. Reikalas tas, kad GUR ir SBU išmoko pašalinti rusus ir jų bendrininkus.

Apie tai rašo „The Economist“.

Žurnalistų teigimu, Ukrainos išdavikai ir priešai buvo šaudomi, sprogdinami, pakariami ir net kartais nuodijami netikru brendžiu. Tačiau Ukrainos pusė tokių veiksmų nenori komentuoti.

Leidinio šaltiniai taip pat teigė, kad SBU 5-asis skyrius atlieka pagrindinį vaidmenį tokiose operacijose. Jo biudžetas yra maždaug 5 kartus didesnis nei Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GUR) biudžetas.

Pranešama, kad dar vienas svarbus veikėjas operacijose okupuotoje teritorijoje yra Specialiųjų operacijų pajėgos (SSO). Žurnalistų teigimu, dabar tarnyba siekia išplėsti savo galias vykdyti operacijas pačioje Rusijoje.

Leidinyje rašoma, kad galimai Ukrainos prezidentas gali asmeniškai leisti vykdyti išdavikų ir priešų likvidavimo operacijas. Kaip žurnalistams sakė šaltinis, Volodymyras Zelenskis aiškiai davė įsakymą vengti civilių aukų.

 

„Prezidentas oficialiai perduoda šį nurodymą žmonėms ir kartais ant jų šaukia“, – sakė šaltinis.

Pasak neįvardijamo eksperto, anksčiau dirbusio šnipinėjimo srityje, Ukrainos žvalgybos tarnybų kampanija, kuria siekiama pašalinti kolaborantus, yra skatinama impulsų, o ne logikos. Taigi, kai kurios operacijos turi psichologinį poveikį, o kitos rodo, kad nėra aiškios strategijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(8)
(92)

Komentarai ()

Susijusios žymos: