Tai rimta. „Užimti bus labai sunku.“ Atskleista, kokia yra rusų antroji gynybos linija  ()

Ukrainos kariai žengia tarp pirmosios ir antrosios rusų gynybos linijos Zaporožės kryptimi. Ji pastatyta gana tvarkingai, pažymėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas Oleksandras Štupunas, todėl išmušti priešą iš pozicijų bus nelengva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antroji rusų kariuomenės gynybos linija - tai labai plati tranšėjų ir dengtų įtvirtinimų sistema. Ir nors ji ne tokia galinga ir ne taip tankiai užminuota, bet pastatyta gana taisyklingai, todėl išmušti priešą iš pozicijų bus sunku. Tai rugsėjo 7 d. tiesioginiame eteryje pareiškė jungtinio Tavriškių krypties gynybos pajėgų spaudos centro pranešėjas Aleksandras Štupunas.

Pasak jo, Ukrainos kovotojams pavyko pasistūmėti į priekį Rabotino ir Verbovojės rajone - vienur ši pažanga siekia kelis šimtus metrų, kitur - iki kilometro, tačiau spaudimas priešui nesiliauja.

Spaudos centro atstovas pažymėjo, kad rusų kariai pradėjo dažniau patys pasidavinėti. Taigi per pastarąją savaitę daugiau kaip 20 okupantų pasirinko likti gyvi.

„Gynybos pajėgoms šiek tiek pasisekė į pietus nuo Rabotino gyvenvietės ir į vakarus nuo Verbovojės. Išlaisvinta dar pora kilometrų ukrainiečių žemės. Be to, kas yra reikšminga, rusų okupantai ir toliau atiduoda belaisvius. Vakar jų buvo šeši, o per pastarąją savaitę gelbėti savo gyvybę nusprendė daugiau kaip 20 žmonių“, - sakė Štupunas.

Be to, priešas patiria problemų dėl pastiprinimo ir logistikos. Pasak Štupuno, Rusijos karinė vadovybė tikisi tam tikrą pasirengimą turinčių karių, tačiau iš tikrųjų jų yra daug mažiau, nei tikėtasi, ir tai patvirtina ukrainiečių dalinių žengimas į priekį.

 

„Toliau kiek įmanoma naikiname priešo amunicijos sandėlius ir logistiką“, - pridūrė pranešėjas.

Taip pat Štupunas išsakė rusų nuostolius šia kryptimi. Ukrainos gynėjai sunaikino: 59 karinės technikos vienetus - vieną tanką, 13 šarvuočių, 6 transporto priemones, 6 artilerijos sistemas ir minosvaidžius, tris prieštankines mašinas ir 30 įvairių rūšių bepiločių orlaivių. Be to, priešas šioje kryptyje neteko 307 karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(65)
(6)
(59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()