„Ukraina turi kapituliuoti.“ Pasaulyje neįtikėtini įvykiai. Kyjivas šokiruotas  ()

Ukraina pasipiktino pozicija dėl karo nutraukimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-11 „Ukraina turi kapituliuoti.“ Pasaulyje neįtikėtini įvykiai. Kyjivas šokiruotas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas piktinasi JT generalinio sekretoriaus António Guterreso pozicija, kad Rusija ir Ukraina vienodai suinteresuotos karo tęsimu.

„Ši pozicija absoliučiai skatina Rusiją tęsti karą, maksimalizuoti karą, padidinti karo ir išpuolių prieš civilius mastą“, - sakė jis teletilto metu.

Podoliakas paaiškino, kad JT generalinis sekretorius António Guterresas nusiuntė Rusijai vadinamojo „grūdų susitarimo“ atkūrimo sąlygų projektą, kuris akivaizdžiai palankus Rusijai.

Pasak jo, JT siūlo panaikinti tam tikras sankcijas Rusijai ir kelia šį esminį klausimą, o ne patį „grūdų sandorio“ atnaujinimą.

„Mums tai reiškia, kad Rusija gaus aiškų sankcijų panaikinimo ir įsitraukimo į derybų procesą mechanizmą. Rusijai tai reiškia atakų prieš Ukrainos civilinę infrastruktūrą ir piliečius skaičiaus ir intensyvumo padidėjimą“, - sakė M. Podoliakas.

Be to, Podoliaką sukrėtė Guterreso žodžiai, kad abi pusės – Rusija ir Ukraina – nori, kad karas tęstųsi.

„Vadinasi, JT vadovas sako, kad jūs ir aš esame suinteresuoti karo tęsimu. Tai netiesa... Tai yra, jis sako jums ir man, kad šis karas tęsis būtent tol, kol jūs nekapituliuosite“, - sakė patarėjas.

 

Žurnalistai rašo, kad visų pirma JT nori pasiduoti V. Putino šantažui. Taigi organizacija planuoja atnaujinti susitarimą, tačiau ne tam, kad padėtų Ukrainai, o todėl, kad beveik 3 proc. sustabdyto grūdų eksporto atiteko JT Pasaulinei maisto programai.

Užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Ukraina nepritaria jokių sankcijų Rusijos Federacijai sušvelninimui mainais į Juodosios jūros grūdų iniciatyvos atnaujinimą. Ukrainos diplomatai pabrėžė, kad Rusija neturėjo jokio pagrindo pasitraukti iš grūdų iniciatyvos, ir šis susitarimas turėtų būti atnaujintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(28)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: