„Pralenkėme net Antrąjį pasaulinį karą.“ Beprotiška, kas nutiko Ukrainoje  ()

Ukrainos puolimo veiksmai gali būti vertinami kaip sėkmingi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikas Piotras Černikas teigė, kad Ukraina šiuo metu yra antra šalis pasaulyje, turinti „Javelin“ ir HIMARS sistemų ir turinti daugiausiai oro gynybos sistemų pasaulyje su jų integraciją į vieną sistemą.

Interviu „24 kanalui“ ekspertas teigė, kad dabar Ukrainos puolimo veiksmai gali būti vertinami kaip sėkmingi. Jis patikslino, kad visuomenė labai aukštai pakėlė kartelę dėl laukiamų puolimo rezultatų. Visų pirma, tikimasi, kad šis atsakomasis puolimas įvyks taip pat greitai, kaip ir Charkivo srities deokupacija 2022 m. rudenį.

„Tikrai puikios operacijos ar strategijos niekada nesikartoja, jos visada skirtingos, pergalingos. Mes laimėjome šią nuostabią Charkivo strategiją. Jos pakartoti neįmanoma“, - sakė Černikas.

Jis taip pat pridūrė, kad dabar fenomenalu yra tai, kad Ukrainos kariuomenė – tuomet 22-oji pasaulyje, o dabar 15-oji – puola rusų – antrąją armiją pasaulyje.

O kalbant apie Ukrainos aprūpinimą ginklais, nieko panašaus nebuvo nutikę nuo Antrojo pasaulinio karo... ginklų įvairovė jau tokia, kad ji pralenkė net Antrąjį pasaulinį karą“, – pabrėžė analitikas.

 

Anot jo, Ukraina dabar jau gavo 6,5 tūkst. vienetų šarvuočių ir yra antra šalis pasaulyje kaip „Javelin“ ir HIMARS operatorė.

Kalbant apie oro gynybą, niekur pasaulyje nėra nieko panašaus į tai, ką dabar turime Ukrainoje. Niekur pasaulyje nėra tokios daugybės (kompleksų - UNIAN) ir jų integracijos į vieną sistemą“, - pridūrė Černikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(159)
(7)
(152)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: