„Su požeminiais tuneliais ir daugiaaukščiais įtvirtinimais...“ Rusai sukūrė monstrinę tvirtovę  ()

Andriuščenka paaiškino, ko okupantai labiausiai bijo savo tvirtovėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mariupolis yra taip stipriai įtvirtintas ir sustiprintas, kad rusai nebijo dėl miesto, sakė Mariupolio vadovo patarėjas Petro Andriuščenka. Okupantai sukūrė kelių ešelonų sugriauto miesto gynybą su požeminiais tuneliais ir daugiaaukščiais įtvirtinimais. Jiems daug baisiau atsidurti be logistikos. Suprasdami, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos žengs Nikolskio kryptimi, būtent ten jie dabar labiausiai stiprina savo pozicijas.

Petro Andriuščenkos interviu „24 kanalui“ galite peržiūrėti „YouTube“.

Mariupolio vadovo patarėjas įvardijo pažeidžiamą priešo gynybos vietą Mariupolio kryptimi, kurią jie skubiai stengiasi sustiprinti: „Tuo pat metu jie statosi palei Nikolskio liniją ir toliau stato naujus įtvirtinimus. Atrodo, kad būtent palei Nikolskio liniją jie tikisi fronto priartėjimo. Viena vertus, tai gana logiška, jei pažvelgsime į tai, kad, pavyzdžiui, šiuo metu vyksta „evakuacija“ iš Novomajorsko srities Donecko srityje (nuo Urožainės, nuo Vuhledaro krypties)."

Ukrainos politikas įvardijo akivaizdų ženklą, kad rusai laukia ir ruošiasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimui Vuhledaro kryptimi: „Kalbėdamas apie „evakuaciją“ turiu omenyje tai, ką okupantai vadina šiuo žodžiu, t. y. okupantai išveža žmones, vėl išveža iš ten vaikus (vėl grobiami mūsų vaikai). Tai reiškia, kad jie laiko labiau pažeidžiamą teritoriją iš tų, kurios yra arčiau Mariupolio – tai yra palei Vuhledaro kryptį.

 

„Jei pažvelgsime į žemėlapį, taps aišku, kad jei eisime žemiau ir arčiau Mariupolio, Nikolskio vis tiek neaplenksime. Štai ko jie bijo. Jie bijo net ne to, kad mes priartėsime prie Mariupolio, o to, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos nukirs šį maršrutą palei liniją į Mangušą, turiu omenyje tarp Novoazovsko ir okupuoto Krymo, kuris yra pagrindinė Rusijos logistinė arterija“, - apibendrino Petro Andriuščenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: